PYLOS NEWS MESSINIA

Δήμος και Περιφέρεια ξέχασαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Αρκετά ικανοποιητική χαρακτηρίζεται για φέτος η ακτοπλοϊκή κίνηση που παρουσίασε το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο τουριστικός πράκτορας, Βασίλης Σπ. Μανιάτης, και με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.
Πολλοί Κρητικοί επέλεξαν την Πελοπόννη
σο για τις διακοπές τους, με το πλοίο να παρουσιάζει ικανοποιητικές πληρότητες, ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός όσων το χρησιμοποίησαν από την Καλαμάτα για να ταξιδέψουν προς Κύθηρα και Κρήτη.
Οι δε τιμές είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τον Πειραιά, αλλά φαίνεται πως οι φορείς το έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του και, προφανώς, δε θυμούνται καν πως υπάρχει.
Την ξέχασαν
Το πλοίο ξεκίνησε για φέτος δρομολόγια από Καλαμάτα στις 17 Ιουνίου, ενώ το τελευταίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες, στις 8 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, η σύνδεση θα κοπεί πολύ νωρίς από Καλαμάτα, ενώ από τις 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά για Κύθηρα και Κρήτη, όπως και κάθε Πέμπτη από Κρήτη για Κύθηρα και Γύθειο.
«Σε γενικές γραμμές η κίνηση ήταν αρκετά καλή. Σε σύγκριση με πέρυσι, που υπήρχε μεγάλη αύξηση και ήταν η καλύτερη χρονιά για τη γραμμή, η μείωση φέτος ήταν κοντά στο 20%. Η εταιρεία έγινε αρκετά ανταγωνιστική σε σχέση με τον Πειραιά, αφού ξεκίνησε προσφορές και οι τιμές είναι σχεδόν στο μισό. Όμως, η περίοδος ήταν μικρή φέτος», σχολίασε ο κ. Μανιάτης.
Το δρομολόγιο είναι επιδοτούμενο και η επιδότηση που έχει εγκριθεί αυτή τη φορά είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που έπαιρνε η «Μυρτιδιώτισσα». Ωστόσο, από φέτος αναμένεται το υπουργείο να ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση για τις επιδοτούμενες γραμμές.
Αρνητική, πάντως, ήταν η απάντηση που πήραμε από τον κ. Μανιάτη για το αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος φορέας, είτε από το Δήμο Καλαμάτας είτε από την Περιφέρεια, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Στοιχεία από Καλαμάτα
Σε ό,τι αφορά τον κόσμο που χρησιμοποίησε το «Βιτσέντζος Κορνάρος», ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι από πέρυσι αυξάνεται σημαντικά το ενδιαφέρον Κρητικών για τη γραμμή, επιλέγοντας να κάνουν διακοπές στην Πελοπόννησο.
Όμως, κι από το λιμάνι της Καλαμάτας αναχώρησαν αρκετοί.
Η κίνηση του πλοίου από Καλαμάτα έχει ως εξής:
Τον Ιούνιο εκτέλεσε δύο δρομολόγια και μετέφερε από Καλαμάτα για Κρήτη 125 άτομα, 3 δίκυκλα, 20 αυτοκίνητα, 2 φορτηγά και 2 νταλίκες, ενώ για Κύθηρα 23 άτομα, 1 δίκυκλο και 7 αυτοκίνητα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου