PYLOS NEWS MESSINIA

Η αισιοδοξία του πρωθυπουργού για την κρίση

Τη χαρά του για την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση, διατύπωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που δήλωσε και εκείνος αισιόδοξος…
«Νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε, αισιόδοξος είναι και ο πρωθυπουργός μας για τη γενική πορεία των πραγμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας και συνέχισε ως εξής: «Διότι εν πάση περιπτώσει με την ενότητα όλων μας, με τον αγώνα όλων μας και με την ομόνοια πάνω απ’ όλα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, η οποία είναι πρωτοφανής για την ιστορία μας. Όχι ότι δεν είχαμε και άλλες κρίσεις στο παρελθόν, αλλά έτσι είναι, κύκλοι είναι όλα αυτά. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα ξεπεράσουμε. Αλλάζει και το κλίμα στην Ευρώπη φαίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτσι τα πράγματα και θα προχωρήσουμε».
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε σε θέματα που συζητήθηκαν κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Καλαμάτας, χθες το μεσημέρι (αυτοδιοικητικά, στρατόπεδο Καλαμάτας, προνοιακά κ.λπ). Μάλιστα ήταν εντυπωσιασμένος, τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να κάνει συζήτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα με δημάρχους για προβλήματα της περιοχής.
Είπε σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας: «Πολύ σημαντική μέρα. Είχαμε εδώ στο γραφείο δύο με δυόμισι ώρες τον πρωθυπουργό μας και το συμπατριώτη μας, κ. Αντώνη Σαμαρά. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ιδιαίτερα τα ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία βρίσκονται σε μια κρίσιμη βάση. Δεν σας κρύβω ότι υπήρξε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, τον κ. Ασκούνη και μάλιστα δυο-τρεις φορές, μίλησε ο πρόεδρος και με τον πρωθυπουργό στο τηλέφωνο και κανονίστηκε και ένα ραντεβού αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, ώστε να είναι σαφέστατη η κυβερνητική πολιτική και οι δυνατότητες που υπάρχουν και να ανακοινωθούν όλα αυτά στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, του κ. Στυλιανίδη. Τα θέματα της αυτοδιοίκησης λοιπόν είναι εξόχως σημαντικά και κρίσιμα για την πορεία μας και την ύπαρξή μας ακόμα. Έχουμε επάνω μας το προνοιακό κομμάτι και έρχονται αρμοδιότητες χωρίς να συνοδεύονται πόρους. Τα θέματα αυτά, τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι βοηθήσαμε σε κάποιες κατευθύνσεις πολύ σημαντικές, οι οποίες δεν θέλουν και χρήματα, όπως είναι η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και των κληροδοτημάτων, που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου του 1932, γιατί αυτό το θεσμικό πλαίσιο ισχύει».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου