PYLOS NEWS MESSINIA

"Απογειώνεται" πολιτιστικά ο δήμος Πύλου-Νέστορος

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη προκειμένου να συζητήσουν για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος στον τομέα του πολιτισμού.
Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με ποσό €750.000, την εξέλιξη του έργου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα, €400.000, αλλά και την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορα καθώς και την εξέλιξη σχετικά με τη μελέτη και επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας. Επίσης, το κέντρο εικονικής αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Νιόκαστρο της Πύλου, προϋπολογισμού περίπου €200.000, το έργο ανάδειξη και αποκατάσταση του Μεσαιωνικού Υδραγωγείο Πύλου, επίσης ενταγμένου στο ΕΣΠΑ με ποσό €150.000 όπως και το έργο για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης με ποσό €900.000 καθώς επίσης η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γοτθικής εκκλησίας στο Νιόκαστρο ήταν στην ατζέντα της συζήτησης.
Ένα ακόμα θέμα ήταν η τέλεση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων της Πύλου αλλά και τα εγκαίνια της έκθεσης του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux, η οποία θα φιλοξενείται πλέον στην οικία του Κωστή Τσικλητήρα, ύστερα από παραχώρηση του πρώτου ορόφου του οικήματος από το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Οι εργασίες ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες χάρη στη στενή συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε τα εγκαίνια να τελεστούν από το συμπατριώτη μας, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο κ. Καφαντάρης μετέφερε και προσωπικά την πρότασή του στον Πρωθυπουργό, η οποία έγινε αποδεκτή.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν το 2ο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε ημερομηνία η οποία θα οριστικοποιηθεί σύντομα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου