PYLOS NEWS MESSINIA

Δηλώσεις Καφαντάρη για το Marco Polo System

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Π. Καφαντάρης παραχώρησε συνέντευξη σε αντιπροσωπεία δημοσιογράφων για το ΕΟΟΣ Marco Polo System.
Σε συνέχεια της Συνεδρίαση της Διοργανωτικής Επιτροπής για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής με θέμα «οι Εμπορικές Βενετσιάνικες Πορείες», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βενετία και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τις Ελληνικές,
τις Ιταλικές Αρχές αλλά και εκπρόσωποι από άλλες βαλκανικές χώρες, ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των δημοσιογράφων από την Ιταλία και στη συνέντευξη που τους παραχώρησε εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια ανάδειξης της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς όλης της Μεσογείου.
Συγκεκριμένα τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, τα οποία είναι δυο από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας αλλά και σημαντικότατα λιμάνια των εμπορικών δρόμων της Ενετικής περιόδου αποτελούν μέρος του προγράμματος ανάδειξης της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου αλλά και σύνδεσμο της ιστορικής μνήμης του παρελθόντος με το παρόν. Το ΕΟΟΣ Marco Polo System στοχεύει στη δημιουργία στενών φιλικών αλλά και εμπορικών σχέσεων με χώρες όπου οι λαοί τους έχουν συνυπάρξει αρμονικά κατά τους προηγούμενους αιώνες.
Ο Δήμος Πύλου Νέστορος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της προσπάθειας του ΕΟΟΣ Marco Polo System να καταγράψει και στη συνέχεια να συμβάλλει στη διάδοση της γνώσης και της αξιοποίηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς στη λεκάνη της Μεσογείου, σε όλες τις πτυχές της - κοινωνικές, αρχιτεκτονικές, ιστορικές και πολιτιστικές- αποφάσισε να παραχωρήσει χώρο στο πρώην Δημαρχείο της Μεθώνης όπου θα εγκατασταθεί παράρτημα του ΕΟΟΣ Marco Polo System στην Πελοπόννησο.
Επίσης, ο Δήμαρχος επιβεβαίωση τη συμμετοχή του Δήμου Πύλου Νέστορος στη Βενετία το προσεχές Φθινόπωρο όπου θα παρουσιαστούν τα προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό οι δυο λαοί θα συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και θα ανταλλάξουν στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Εκθέσεις τοπικής γαστρονομίας, παρουσίαση παραδοσιακών χωρών και μουσικής θα λάβουν χώρα στη συνάντηση στη Βενετία, ώστε ο ιταλικός λαός να έρθει σε επαφή και γνωριμία μα τη λαογραφία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου