PYLOS NEWS MESSINIA

Ολοκληρώνεται το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο Νιόκαστρο της Πύλου

Τον επόμενο μήνα, Αύγουστο, θα ανοίξει στο Νιόκαστρο της Πύλου το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, το οποίο θα είναι το μοναδικό στο είδος του στη χώρα. Το μουσείο στεγάζεται στο κτήριο Πασσά και χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης το επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών.
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος έχει καλή συνεργασία με τους αρμοδίους του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να προχωρήσει το παλιό σχέδιο, για τη λειτουργία δύο υποθαλάσσιων μουσείων ενάλιων αρχαιοτήτων, στον όρμο του Ναυαρίνου και στη Μεθώνη.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «η ίδρυση του νέου μουσείου δίνει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης αντίληψης του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μουσεία του Δήμου, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα για την ιστορία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και να κατανοήσει μέσω των εκθεμάτων τα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν τους προηγούμενους αιώνες.
Το νέο Μουσείο θα συμβάλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέρα από τη μόνιμη συλλογή θα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις από ναυάγια ολόκληρης της Πελοποννήσου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολυποίκιλου κοινού.
Επιπλέον, ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προωθεί τις ενέργειες για την κατασκευή των δύο πρώτων Υποθαλάσσιων Μουσείων, στον όρμο του Ναβαρίνου και τον κόλπο της Μεθώνης, καινοτόμων για την Ελλάδα καθώς θα μπορεί κανείς να δει τα ευρήματα στο φυσικό τους χώρο.
Τα νέα αυτά –πρωτοπόρα- μουσεία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του καταδυτικού τουρισμού»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου