PYLOS NEWS MESSINIA

Καμιά επένδυση χωρίς κοινωνική συναίνεση

Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται ξανά για την επένδυση στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας.
Το ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνοντας πολιτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν ετεροπροσδιορίζεται, δεν άγεται και φέρεται και δεν είναι έρμαιο του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής
.
Το Κίνημα, διαχρονικά και με απόλυτη συνέπεια, στήριζε πάντοτε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, σε συνδυασμό με την ανάγκη να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και να παράγεται ανάπτυξη.
Ανάπτυξη, όμως, με όρους, με κανόνες, με ασφαλιστικές δικλείδες και, πάντως, όχι με οποιοδήποτε κόστος.
Για τη συγκεκριμένη επένδυση που αφορά στη δημιουργία μονάδας εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας, μιας κατ’ εξοχήν τουριστικής περιοχής, ευθέως, ευθαρσώς και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι καμιά τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς κοινωνική συναίνεση.
Για να υπάρξει, όμως, κοινωνική συμφωνία, αποδοχή και συναίνεση, είναι απαραίτητο η τοπική κοινωνία να έχει πλήρη, ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση, για το τι πρόκειται να γίνει, με ποιες προϋποθέσεις, ποιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα, πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν και με τι ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή.
Η κοινωνική συναίνεση είναι πάγια θέση του Κινήματός μας και καθορίζει το πλαίσιο που κινούμαστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις.
Διαδικασίες και πρακτικές που βρίσκονται εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου αρχών, που σταθερά και αταλάντευτα επιμένουμε, μας βρίσκουν τελείως αντίθετους, από όπου κι αν αυτές προέρχονται.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου