PYLOS NEWS MESSINIA

Κυνηγούν ενοίκια, μισθούς και ακίνητα οφειλετών για να μαζέψουν χρήμα

Τρελό φοροκυνήγι έχει ξεκινήσει από τις Εφορίες και στη Μεσσηνία, μετά τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψάχνει για άμεσες εισπράξεις.
Ήδη το τελευταίο διάστημα πολλοί ενοικιαστές στην Καλαμάτα έχουν δεχθεί την επίσκεψη εφοριακών, οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι λόγω χρεών του ιδιοκτήτη του ακινήτου τα χρήματα της μίσθωσης… «κατάσχονται» και θα καταβάλλονται στην Εφορία.

Οι Εφορίες έχουν στείλει χιλιάδες προειδοποιητικά σημειώματα προς τους οφειλέτες. Όσοι έχουν χρέη στο Δημόσιο προειδοποιούνται για την εξόφλησή τους, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει κατάσχεση μισθών ή εσόδων από ενοίκια, ακόμη και κατάσχεση ακινήτων.
Ουσιαστικά πρόκειται για «επιχείρηση» του υπουργείου Οικονομικών να πεισθούν οι πολίτες με οφειλές προς το Δημόσιο να ενταχθούν σε κάποιου είδους ρύθμιση, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν στα ταμεία έστω και μικροποσά.
Το υπουργείο με την τελευταία του εγκύκλιο προς τις Εφορίες ζητά την πλήρη ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Μια από τις βασικότερες οδηγίες είναι η άμεση διασταύρωση από τις Εφορίες στοιχείων οφειλετών με εισοδήματα από ενοίκια, με πολυτελή αυτοκίνητα και απαιτήσεις από αμοιβές τρίτων.
Μάλιστα, οι οδηγίες που έχουν δοθεί, αναφέρουν ότι για μικρού ύψους χρέη στο Δημόσιο επιλέγεται η κατάσχεση ενοικίου ή αμοιβών αντί της κατάσχεσης ακινήτων
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου