PYLOS NEWS MESSINIA

Θετικό για ΣΧΟΟΑΠ Αίπειας, Κορώνης, Πεταλιδίου

Τη δέσμευση ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα δοθεί καμία νέα άδεια ταξί, αν δεν υπάρξει ανάγκη, βάσει του νέου νόμου, έλαβε χθες στη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην ημερήσια διάταξη είχε ορισθεί για συζήτηση ο καθορισμός έδρας ενιαίας διοικητικής μονάδας βάσει του νέου νόμου και δόθηκε αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση, με τη θέση της περιφερειακής αρχής για μη έκδοση αδειών.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση το Σώμα γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου.

Ψήφισμα
Στην αρχή της συνεδρίασης, μετά από πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής», Η. Κασιδιάρη, κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου και του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Η κα Νικολάκου τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει και να αποδοκιμάσει κάθε παρόμοια ενέργεια και συμπεριφορά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημ. Δράκος, σχολίασε πως πρέπει αυτά τα φαινόμενα να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται με όλη τη δύναμη που έχει η δημοκρατία.
Οι επικεφαλής των αριστερών παρατάξεων, Νίκος Γόντικας από το ΚΚΕ και Θανάσης Πετράκος από το ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν στο ψήφισμα να υπάρχει σαφής αναφορά στη «Χρυσή Αυγή» και τον Η. Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο ο πρώτος για «ναζιστικό μόρφημα» και ο δεύτερος για «νεοναζιστική οργάνωση εγκληματιών». Ψήφισαν δε λευκό, επειδή δε συμπεριελήφθησαν οι τροποποιήσεις που ήθελαν.
Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης είπε ότι το Σώμα πρέπει να στείλει ένα μηνυμα για αυτές τις πράξεις, ενώ για τη θέση Γόντικα – Πετράκου παρατήρησε ότι «βρίσκει ψήγματα ιδιοτελούς προσέγγισης» και τους κάλεσε ευθέως να τοποθετηθούν αν είναι υπέρ ή κατά κάθε μορφής αυτοδικίας.
Ταξί
Ακολούθως τέθηκε το θέμα των ταξί και του νέου νόμου. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σημειωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πολύ καλό στάδιο διαβούλευση με τον κλάδο των επαγγελματιών. Ο νέος νόμος ορίζει ως ημερομηνία τη 10η Ιουλίου 2012, αλλά δεν είναι δεσμευτική και αυτό διευκρινίσθηκε με εγκύκλιο. Ζήτησε, λοιπόν, η απόφαση για τον επανακαθορισμό των εδρών να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, κι αυτό με γνώμονα την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας ότι δε θα εκδοθεί καμία νέα άδεια ταξί, αν δεν υπάρχει ανάγκη. Όπως διευκρίνισε, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.
Μάλιστα, κατά την κα Νικολάκου, στόχος είναι να θωρακισθεί το επάγγελμα και να παραμείνουν οι άδειες όπως είναι.
Τοποθετηθείς ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει δύο προτεραιότητες, να εξασφαλισθεί ο επαγγελματισμός του κλάδου των ταξί και να διασφαλισθεί το συμφέρον των πολιτών.

ΣΧΟΟΑΠ
Το θέμα των ΣΧΟΟΑΠ Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και το Σώμα κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση. Εισηγούμενος το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου, ενώ σημείωσε ότι οι προτάσεις που περιέχονται στη μελέτη περιλαμβάνουν το δομικό σχέδιο των τριών περιοχών, την οργάνωση του εξωαστικού χώρου, την πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και, τέλος, το πρόγραμμα υλοποίησης των τριών ΣΧΟΟΑΠ.
Στο κεφάλαιο, μάλιστα, για την πολεοδομική οργάνωση και ρύθμιση οικισμών γίνεται αναλυτική περιγραφή ανά οικισμό των προτεινόμενων ρυθμίσεων, των επεκτάσεων και των οριοθετήσεων. Επίσης, εξετάζονται τα προγραμματικά μεγέθη για τον κοινωνικό εξοπλισμό για τους ήδη θεσμοθετημένους οικιστικούς υποδοχείς, καθώς και για τις νέες προς πολεοδόμηση περιοχές.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου