PYLOS NEWS MESSINIA

Κατάρρευση κομμάτων εξουσίας και ο Λαό σώζει..

Τα εκλογικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν πρέπει να απορούν με την νέα πτώση στα ποσοστά τους, όπως αυτή καταγράφεται σε όλες τις κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις.
Εάν είχαν διάθεση αυτοκριτικής και έριχναν μια ματιά στις λίστες των υποψηφίων που θα κατεβάσουν στις εκλογές και στις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, θα διαπίστωναν αμέσως τα αίτια της καθίζησης του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δικομματισμού. Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες τα δύο κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δεν μπορούν να συσπειρώνουν την κομματική τους βάση και βρίσκονται σε φάση πρωτοφανούς κατάρρευσης.

Ακόμη και ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φυλλορροεί. Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι πολίτες δεν βλέπουν μια σοβαρή, συγκροτημένη πολιτική πρόταση για την διαχείριση της κρίσης και μια ομάδα ικανών προσώπων οι οποίοι θα αναλάβουν την εφαρμογή της. Φαίνεται πώς τα δυο κόμματα δεν είναι ικανά να λάβουν, να επεξεργαστούν τα μηνύματα της κοινωνίας και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους. Συνεχίζουν να πορεύονται με την ίδια λογική των περασμένων δεκαετιών, μόνο που τώρα, στα χρόνια του μνημονίου, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Πολιτικοί που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό χάλι και τους πολίτες στην εξαθλίωση δεν είναι μπορεί να ζητούν ξανά την ψήφο του πολίτη. Βουλευτές που ψήφισαν και τα δυο μνημόνια με το ένα κόμμα δεν μπορεί να παίρνουν μεταγραφή στο άλλο και αυτό να παρουσιάζεται ως επιτυχία. Άλλοι που ψήφισαν υπέρ και μετά κατά, που διεγράφησαν και επέστρεψαν δεν μπορεί να αποτελούν σοβαρές επιλογές. Δεν είναι δυνατόν σ΄ αυτή την συγκυρία οι υποψήφιοι βουλευτές να επιλέγονται με τηλεοπτικούς όρους και να επιβάλλονται στα κόμματα από ισχυρούς μιντιακούς ή οικονομικούς παράγοντες. Αντίθετα χρειάζονται άνθρωποι ικανοί, σοβαροί που «ξέρουν την δουλειά» και δυστυχώς τέτοιοι δεν υπάρχουν. Είκοσι πέντε ημέρες πριν τις εκλογές και τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν καταθέσει ούτε μία πρόταση ανάταξης της οικονομίας που θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Κι όσα λένε δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, πόσο μάλλον οι πολίτες. Τα παλιά κόλπα δεν περνάνε πια. Όσοι στα κομματικά επιτελεία της Ιπποκράτους και της Συγγρού πιστεύουν ότι η σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου θα ενισχύσει τα δυο κόμματα, ως απόδειξη αυτοκάθαρσης, κάνουν λάθος.
Η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της, ο Άκης πρέπει να εξηγήσει πώς πλούτισε, αφού η μόνη δουλειά που έκανε στη ζωή του είναι βουλευτής και υπουργός, αλλά αυτό δεν πρόκειται να ωφελήσει ούτε την ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα θυμίζει στην λαό πόσο διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ούτε τα μέτρα για τους λαθρομετανάστες θα αλλάξουν το κλίμα , ούτε οι θετικές ενδείξεις από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του κράτους στον οποίο οι πολίτες στηρίζουν με απίστευτες θυσίες, ούτε τα ημίμετρα για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Η ελληνική κοινωνία ζει σήμερα με την αγωνία της επόμενης ημέρας και δυστυχώς λύσεις δεν βλέπει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαντλούν την φαντασία τους και την δυναμική τους σε αλληλοεπιθέσεις για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την κρίση ή προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες προς τα αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς με πολιτικές πομφόλυγες. Μόνο που αυτές οι πρακτικές έχουν πλέον ξεπερασθεί.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου