PYLOS NEWS MESSINIA

Προσλαμβάνουν προεκλογικά 14.245 συμβασιούχους

Πακέτο 14.245 προσλήψεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου σε δήμους, περιφέρειες και στα ΕΛΤΑ εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα. Οι σχετικές διαδικασίες για τις προκηρύξεις και την τοποθέτηση των υπαλλήλων θα κινηθούν εντός του 2012.
Σε δήμους και περιφέρειες προγραμματίζονται να γίνουν 12.677 προσλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες και δομές τους, ενώ οι υπόλοιπες 1.568 θέσεις αφορούν την κάλυψη εποχικών αναγκών στα ΕΛΤΑ.
Από τις θέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και με μίσθωση έργου σε δήμους και περιφέρειες, 4.477 αφορούν ποικίλες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΑΠΗ, καθώς και ναυαγοσώστες ή απασχολούμενους στον τομέα της πυρασφάλειας. Οι θέσεις αυτές καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πρόκειται για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων που θα προσληφθούν με σύμβαση βάσει και της πρόβλεψης πως θα πρέπει να είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2011. Οι δαπάνες για την πληρωμή των συμβασιούχων θα καλυφθούν για τις 2.000 θέσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων και περιφερειών, για τις 1.677 θέσεις από ερευνητικά, αναπτυξιακά συμβόλαια και συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργα, ενώ για τις υπόλοιπες 800 θέσεις από τα αντίτιμα τα οποία εισπράττουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης για την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ και άλλης υπουργικής απόφασης με την οποία θα εγκρίνονται 6.000 θέσεις ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (όπως είναι η καθαριότητα). Σημειώνεται πως οι θέσεις για τις υπηρεσίες αυτές δεν υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τον αριθμό των συμβάσεων σε άλλους τομείς. Παράλληλα, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προωθείται ρύθμιση με την οποία για τις θέσεις αυτές δεν θα απαιτείται έγκριση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής καθώς οδηγούσε σε σοβαρές καθυστερήσεις στην πρόσληψη του προσωπικού.
Ανοίγει επίσης ο δρόμος και για την κάλυψη άλλων 2.200 θέσεων συμβασιούχων, οι οποίες είχαν εγκριθεί κατά το προηγούμενο έτος, αλλά δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες πρόσληψής τους. Με νομοθετική ρύθμιση δίνεται δυνατότητα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ΟΤΑ, οι θέσεις αυτές να προκηρυχθούν μέχρι τα τέλη του 2012.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου