PYLOS NEWS MESSINIA

Το παραεμπόριο πρώτο θέμα στη Βουλή

Στα αποτελέσματα της εκστρατείας για την πάταξη του παραεμπορίου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσσηνίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας έτσι σε σχετικό ερώτημα που είχε καταθέσει στο κοινοβούλιο η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από 01-07-2011 έως 30-09-2011 βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς 4 παραβάσεις και σημειώθηκαν 17 περιπτώσεις παροχής συνδρομής σε συναρμόδιες Υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Δημοτική Αστυνομία κ.α.) και δεν ανευρέθηκαν αποθήκες – χώροι αποθήκευσης παράνομων προϊόντων παραεμπορίου.
Επιπλέον, από 01-10-2011 έως 31-12-2011 βεβαιώθηκε από αστυνομικούς 1 παράβαση και σημειώθηκαν 13 περιπτώσεις παροχής συνδρομής, χωρίς να βρεθούν αποθήκες – χώροι αποθήκευσης παράνομων προϊόντων παραεμπορίου».
«Το παραεμπόριο και η παραοικονομία είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά, καθώς χιλιάδες προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης κατακλύζουν τους εμπορικούς δρόμους, υπονομεύοντας τη λειτουργία των νόμιμων εμπορικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, αυτή η κατάσταση στερεί πολύτιμους πόρους από το ελληνικό δημόσιο και ενισχύει μία αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας» ήταν το σχόλιο της κ. Γιαννακοπούλου.
Τόνισε όμως ακόμα, ότι απαιτείται καλύτερη εποπτεία της Πολιτείας στην κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου που πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή σε ελεγκτικό επίπεδο και βασισμένη στη θέσπιση αυστηρότερων ποινικών κανόνων σε νομοθετικό επίπεδο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου