PYLOS NEWS MESSINIA

«Χαλαρόν» το αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο

Το περιβόητο αυτόφωρο για οφειλές προς το Δημόσιο από επιχειρήσεις και ελεύθερους επιχειρηματίες με εμπνευστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει πλέον αρχίσει να κρίνεται στην πράξη από την ελληνική δικαιοσύνη. Στο δικαστικό «μικροσκόπιο» έχει μπει όμως και το θέμα της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε βαθμό κακουργήματος σε επιχειρηματίες που δεν έχουν αποδώσει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) άνω των 75.000 ευρώ.
Μετά τις αθρόες συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το δημόσιο γενικότερα αλλά και για μη καταβολή Φ.Π.Α, το νομοθετικό «οικοδόμημα» του πρώην υπουργού περνάει από τη «βάσανο» των δικαστικών αρχών, οι οποίες σε αυτή τη φάση τουλάχιστον αφήνουν ελεύθερους με την επιβολή περιοριστικών όρων τους κατηγορούμενους για μη απόδοση του φόρου και συνεχίζουν την ανάκριση μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.
Για τις άλλες περιπτώσεις που αφορούν γενικότερα χρέη προς το δημόσιο, αυτές στο σύνολο τους εκδικάζονται από αυτόφωρα δικαστήρια, και η κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου