PYLOS NEWS MESSINIA

"Στους εργαζόμενους της ΑΤΕ ...κόλλησαν οι επιδοτήσεις"

Στους εργαζόμενους της ΑΤΕ που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν χθες το απόγευμα το ηλεκτρονικό αρχείο με τις επιδοτήσεις των αγροτών, αποδίδει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλος τη νέα μετάθεση της ημερομηνίας κατά την οποία θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν.
Οπως δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος χθες στην "Ε", θα γίνει προσπάθεια να παραληφθεί το αρχείο τη Δευτέρα το απόγευμα και τα χρήματα να πιστωθούν στους λογαριασμούς μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν υφίσταται ζήτημα ρευστότητας καθώς όταν ενεργοποιηθεί το αρχείο μπαίνουν τα χρήματα κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να μεσολαβεί κανένας.
Αντιθέτως άλλες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, αναφέρουν ότι η ΑΤΕ αναζητεί ποσό πάνω από 1 δισ. προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι πέρυσι η τράπεζα δανειζόταν χρήματα συνήθως από τη διατραπεζική αγορά, πλήρωνε τους αγρότες και μετά από 50 ημέρες περίπου εισέπραττε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Δημόσιο κατέβαλλε στην ΑΤΕ τους τόκους που αναλογούσαν. Φέτος όμως οι τράπεζες δεν μπορούν να αντλήσουν χρήματα από τη διατραπεζική αγορά, ενώ η ΑΤΕ βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης υπό την εποπτεία της τρόικας και ως εκ τούτου δυσκολεύεται να βρει τα ποσά που χρειάζεται.
Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην "Ελευθερία" της Λάρισας αναφέρουν πως παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνουν ότι η υπόθεση τους ξεπερνά, καθώς η δανειοδότηση της ΑΤΕ σχετίζεται με τις οικονομικές εξελίξεις. Επομένως θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση για να πληρωθούν οι αγρότες.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου