PYLOS NEWS MESSINIA

Γιορτάζεται η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο !

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου του 1827, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Πύλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9:30 το πρωί θα γίνει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, χώρες των οποίων ναυτικές δυνάμεις μετείχαν στη νικηφόρο ναυμαχία κατά του ναυτικού του Ιμπραήμ.
Στις 10:15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον λέκτορα της Σχολής Ευελπίδων Δημήτρη Πανομήτρο. Στις 11:15 θα γίνει παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων. Στις 11:45 οι εκπρόσωποι των πρεσβειών της Αγγλίας της Γαλλίας και της Ρωσίας θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων. Στη 1:30 μετά το μεσημέρι, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευρά και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, από το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου