PYLOS NEWS MESSINIA

Ανοικτά σχολεία για το μέλλον και στη Μεσσηνία

Έληξε η κατάληψη στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Καλαμάτα, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης φοιτητών της σχολής.
Αύριο, σε γενική συνέλευση των φοιτητών θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της κατάληψης της σχολής Θετικών Επιστημών και της Οικονομικής σχολής του πανεπιστημίου, που εδρεύουν στην Τρίπολη.
''Με δική σας πρωτοβουλία ανοίξτε τα σχολεία'', ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από μαθητές της Τρίπολης, με τους οποίους είχε συνάντηση και άκουσε τα αιτήματά τους.
''Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν μιλάμε αληθινά'', είπε ο κ. Τατούλης κι απέρριψε τη λογική ότι ''τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα''. Χαρακτήρισε ''μπούσουλα των μεγαλυτέρων, τα όνειρα των νέων παιδιών'', τα οποία κάλεσε να αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου