PYLOS NEWS MESSINIA

Οι ευθύνες για τα "φέσια" της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ο πρόεδρος, το προεδρείο και η διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας δε γνώριζαν για όλα τα θέματα της οργάνωσης και δεν είχαν ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτό υποστηρίζουν στην "Ε" ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Κανέλλος Κυριακού και ο σύμβουλος Φώτης Δημητρόπουλος κι εκτιμούν πως οι κύριες ή αποκλειστικές ευθύνες για τα "φέσια" και την κακή οικονομική κατάσταση της οργάνωσης βαραίνουν τους υπηρεσιακούς. Αντίθετα, ο σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος αναφέρει πως οι κύριες ευθύνες είναι στην πλευρά της διοίκησης και συγκεκριμένα του προεδρείου και του ίδιου του προέδρου.
Ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ενωσης τη Δευτέρα, όπου θα ληφθεί απόφαση για την τύχη του γενικού διευθυντή Δημήτρη Ραπτέα που τελεί σε 3μηνη αργία και της οικονομικής διευθύντριας Διονυσίας Βλαχονικολού, είπαν:
Κανέλλος Κυριακού
«Υπάρχουν ευθύνες υπηρεσιακές για την οικονομική κατάσταση της Ενωσης. Σημαντικές ευθύνες. Ο τρόπος άσκησης της πιστωτικής πολιτικής είναι ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων. Η έλλειψη χρημάτων στην οργάνωση είναι αποτέλεσμα αυτής της πιστωτικής πολιτικής. Ο τρόπος που τη διαχειρίστηκαν είναι τραβηγμένος. Τυπικά θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι. Ομως, αρκετά δεν τα ξέραμε. Θα έπρεπε να ξέρουμε. Ο πρόεδρος μόλις το έμαθε ξεκίνησε όλη τη διαδικασία της διαφάνειας και της απόδοσης ευθυνών. Είναι μερικά θέματα που ο πρόεδρος δεν ήξερε και τα οποία δεν ήξερα κι εγώ ως αντιπρόεδρος. Με τη διαχείριση των επιταγών δεν είχαμε δουλειά. Να μην προσημειώνεις επιταγές όταν λήγουν, είναι μεγάλο παράπτωμα, μεγάλο σφάλμα. Εκεί χάνονται τα λεφτά».

Μιχάλης Αντωνόπουλος
«Υπάρχουν ευθύνες και σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι κύριες ευθύνες είναι στην πλευρά της διοίκησης και συγκεκριμένα του προεδρείου και του ίδιου του προέδρου, η οποία φαίνεται με τις συνεχείς παρεμβάσεις του σ' όλα τα θέματα που αφορούν την Ενωση.
Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι εντολές δίνονταν από τον πρόεδρο προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες κατά παρέκκλιση των αποφάσεων του Δ.Σ., χωρίς την ενημέρωσή του σε πολλά θέματα. Ο πρόεδρος και οι υπηρεσιακοί που κατηγορούνται και απ' αυτόν, δεν παρουσίαζαν στο Δ.Σ. ή στη γενική συνέλευση την πραγματική εικόνα της οργάνωσης, που πολύ καλά γνώριζαν.
Και δεν πείθουν κανένα σήμερα ότι οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές, παρά μόνο των υπηρεσιακών παραγόντων. Ακόμα και μετά την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή οι παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιακών από την πλευρά του προέδρου είναι εμφανείς και έχει καταγραφεί σε δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με δηλώσεις του. Στην "Ε" δήλωσε ότι πρώτα θα εξοφλούνται οι υποχρεώσεις των πιστωτών και μετά η μισθοδοσία προς το προσωπικό. Ποια απόφαση του Δ.Σ. ή των υπηρεσιακών το λέει αυτό; Και ποιος νόμος το λέει; Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι αποφάσεις ήταν προσωπικές με την ανοχή των υπηρεσιακών. Και κει είναι οι ευθύνες τους».

Φώτης Δημητρόπουλος
«Οι πολιτικές ευθύνες έχουν αναληφθεί από τον πρόεδρο και με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης. Ολα ειπώθηκαν και όλα κρίθηκαν στη γενική συνέλευση. Η συνέλευση έκρινε ότι ως προς τις ευθύνες για την απώλεια των χρημάτων με τα "φέσια" δεν υπάρχει ευθύνη της διοίκησης. Και αυτό το θέμα θα το δούμε στο Δ.Σ. της Δευτέρας. Από τη διοίκηση, πάντως, τέτοιες ευθύνες δεν υπάρχουν. Θα δούμε τις απολογίες των δύο υπηρεσιακών παραγόντων και θα κρίνουμε. Υπάρχουν ευθύνες υπηρεσιακών για τα "φέσια". Με ευθύνη των υπηρεσιακών, των διευθυντών καθορίζεται η πιστωτική πολιτική. Εγώ ποτέ δεν καθόρισα ποιος θα πάρει πίστωση, ούτε ρωτήθηκα για το αν θα δώσει ή δε θα δώσει η Ενωση, ούτε υπέδειξα να δώσει ή να μη δώσει πίστωση και αγαθά. Ο κάθε διευθυντής και ο γενικός διευθυντής είχε την ευθύνη. Αν έγινε λάθος εκτίμηση, θα κριθεί. Θα δούμε τις απολογίες και θα αποφασίσουμε».
ΠΗΓΗ:
http://www.eleftheriaonline.gr
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου