PYLOS NEWS MESSINIA

Την ένταξη οδικών αξόνων του Δήμου Μεσσήνης στο ΕΣΠΑ ζήτησε ο Αναστασόπουλος

Την ένταξη των οδικών αξόνων Μεσσήνη - Βαλύρα - γεφύρι Μαυροζούμαινας και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη στο υπό αναθεώρηση ΕΣΠΑ ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Το αίτημα, όπως γνωστοποίησε χθες ο Στ. Αναστασόπουλος, διατύπωσε ο ίδιος στον περιφερειάρχη κατά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος προχθές το μεσημέρι με τους δημάρχους της Μεσσηνίας.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε στην 'Ελευθερία' ότι τα δύο αυτά έργα χαρακτηρίζονται από εξαιρετική μελετητική ωριμότητα, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητα.
Οπως υπενθύμισε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο Δήμος Μεσσήνης έχει ήδη εντάξει στο ΕΣΠΑ της α΄ φάσης του έργου για την ύδρευση της Μεσσήνης, αλλά και των χωριών του «καποδιστριακού» δήμου της -με προϋπολογισμό περί τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Γνωστοποίησε δε ότι προτίθεται να προτείνει την ένταξη και της β΄ φάσης, προϋπολογισμού περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφερόμενος δε στο δίκτυο ύδρευσης στο Μηλιώτη -έργο επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ- ο δήμαρχος είπε ότι ήδη προωθείται στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή σχέδιο για τη δημοπράτησή του.
Πρόσθεσε παράλληλα ότι προχωρεί η δημοπρασία για τις απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης του οδικού άξονα Βελίκα - Νεοχώρι Αριστομένη.
Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο άλλοι δύο οδικοί άξονες, Δροσιά - Κουρτάκι - Βλάση - Αγιοι Απόστολοι και Μαθία - Λυκίσσα, δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ο Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι δεν υπήρχαν κτηματολόγια -έλλειψη που, όπως είπε, αποκαθίσταται καθώς ήδη προχωρεί η σχετική μελέτη.
Τέλος, αναφερόμενος και στην απόρριψη από την υπερπεριφέρεια της πρότασης για το βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση σε Αβραμιού και Λυκότραφο, ο δήμαρχος είπε ότι βασική αιτία αποτέλεσε το μεγάλο ανεκτέλεστο τμήμα του έργου -που χρηματοδοτείτο από το πρόγραμμα «Θησέας». Δήλωσε, ωστόσο, αποφασισμένος να επανέλθει με το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να ενταχθεί εκ νέου σε καθεστώς χρηματοδότησης
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου