PYLOS NEWS MESSINIA

Η Γενιά των 700 Ε, γίνεται γενιά των …500

Αλλαγές σε αμοιβές και εργασιακές σχέσεις !! Τρεις σημαντικές αλλαγές στις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις, "κλείδωσαν" κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών, της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη, στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της τρόικας.Με τη συμφωνία που επήλθε διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα ενόψει της οριστικοποίησης των όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Οι ρυθμίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, που συμφωνήθηκαν, προβλέπουν, ότι:
Η αμοιβή των νέων, ηλικίας από 18 έως 25 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα μπορεί να είναι έως και 20% χαμηλότερη από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.....
Επεκτείνεται από τους 4 στους 6 μήνες η χρονική περίοδος της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, κατά την οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής συνδυασμού αυξημένης και μειωμένης απασχόλησης, χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες.
Τέλος, αυξάνεται η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Οι διετείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μπορούσαν να ανανεωθούν έως 2 φορές όπως προέβλεπε το Π.Δ 180 του 2004, μετατρέπονται σε τριετείς.
Tην πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στην Αθήνα, θα ολοκληρωθούν σύντομα, εξέφρασε χθες από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.
«Έχει γίνει καλή πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τη ραγδαία μεταστροφή του κλίματος στην αγορά προκάλεσαν οι πληροφορίες του διεθνούς Τύπου για ευρωπαϊκή λύση στην ελληνική κρίση χρέους εντός μάλιστα του Ιουνίου με τη χορήγηση νέου δανείου, αλλά και από το γεγονός ότι ανάβει "πράσινο φως" για τη χορήγηση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, καθώς "κλειδώνει" η συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με την τρόικα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου