PYLOS NEWS MESSINIA

Ένα παραμύθι για τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Ένα παραμύθι για τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πύλο της Μεσσηνίας, θα γράψουν τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον παιδικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της Προστατευόμενης Περιοχής της Λιμνοθάλασσας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της.
Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ο πρώτος σταθμός που κάνουν στα Βαλκάνια τα μεταναστευτικά πουλιά που έρχονται από την Αφρική.
Κάθε φθινόπωρο και άνοιξη 2 δις πουλιά μεταναστεύουν από την Αφρική και από την Ασία προς την Ευρώπη, για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν εδώ. Έχοντας πετάξει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο, προσγειώνονται στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας για να τραφούν και να ξεκουραστούν.
Ερωδιοί, κύκνοι, κορμοράνοι, κουκουβάγιες, γεράκια, βασιλαετοί και ψαραετοί έχουν βρει το καταφύγιο τους εδώ. Στην περιοχή ζει και ο απειλούμενος αφρικανικός χαμαιλέοντας.
Οι μικροί συγγραφείς μπορούν να στείλουν τα παραμύθια τους ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Μαϊου. (http://www.navarinotale.com)
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου