PYLOS NEWS MESSINIA

Το Ειρηνοδικείο Πύλου σε μεγάλες περιπέτειες...

Η μεταφορά του Ειρηνοδικείου Πύλου σε δημόσιο κτήριο, καθώς και η πλήρωση των κενών θέσεων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που ο πρόεδρος Κώστας Μαργέλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσαν χθες στη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου.
Η βουλευτής, ως μέλος και της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημό-σιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, επεδίωξε η ίδια τη συνάντηση -η οποία έγινε στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου- προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της Καλαμάτας στην καθη-μερινότητά τους.
Η κ. Γιαννακοπούλου, ορμώμενη από τη διαπίστωση του προέδρου του συλλόγου για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων, τόνισε την ανάγκη για δομικές αλλαγές στη δικαιοσύνη. Υπενθύμισε επίσης πως η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα 2 νόμους για την επίσπευση της διοικητικής και ποινικής δίκης.
Ο Κώστας Μαργέλης στην προσφώνη-σή του αναφέρθηκε ακόμη στη δυσκολία -εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- ενός μέσου πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι οι νομικές υπηρεσίες έχουν ακριβύνει σε απαγορευτικό βαθμό. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στο χρόνιο ζήτημα της καθα-ριότητας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλα-μάτας, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών από την Πολιτεία για την πρόσληψη καθαριστριών.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/05/2011
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου