PYLOS NEWS MESSINIA

4 βιολογικοί καθαρισμοί στα όρια του Δήμου

Βάσεις για τη διεκδίκηση ενός πανελλαδικού ρεκόρ έχει βάλει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, καθώς αν ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται, θα είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που θα διαθέτει στην εδαφική του περιφέρεια και θα λειτουργούν όχι μόνο ένας, αλλά τέσσερις βιολογικοί καθαρισμοί, σε Κορώνη, Μεθώνη, Πύλο και Χώρα. Όπως δε μας επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Παύλος Φιλόπουλος, η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην Κορώνη αποτελεί διακαή πόθο του δημάρχου Δημ. Καφαντάρη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ακόμη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ σημείωσε ότι μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Πύλου από το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο απομένει η ανακοίνωση της ένταξης του έργου, με προϋπολογισμό 4,7 εκατ. ευρώ περίπου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.). Περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 4.860 μ. στο ανατολικό τμήμα της Πύλου, εσωτερικού δικτύου μικρού μήκους στη Γιάλοβα, καθώς και κεντρικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων της Γιάλοβας στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου μήκους 7.590 μ. Επίσης, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, θα κατασκευαστούν και τρία αντλιοστάσια. Οι βιολογικοί Για την Κορώνη, η προμελέτη που υπάρχει, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, χωρίς όμως να έχει γίνει χωροθέτηση των εγκαταστάσεων. Θα συσταθεί, όπως μας εξήγησε επιτροπή, θα εξετάσει τους χώρους που θα προταθούν και θα καταλήξει στην απόφασή της. Στη Μεθώνη, ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί κανονικά, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Φιλόπουλος, θα εξεταστεί η πιθανότητα σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Ακριτοχωρίου ή των άλλων διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Κορώνης που συνορεύουν με αυτά του πρώην Δήμου Μεθώνης, με το βιολογικό καθαρισμό της Μεθώνης.
Για τη Χώρα, ο εργολάβος του βιολογικού καθαρισμού περίμενε την πληρωμή λογαριασμών που είχε υποβάλει. Οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής της μονάδας, ενώ, όσον αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης, μετά την έκπτωση της εταιρείας «Δικτύωση ΑΤΕ» αναζητούνται προσφορές για το υπόλοιπο του έργου από το δεύτερο ή τρίτο ανάδοχο. Ανέφερε ότι θα γίνει επέκταση σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο και το μόνο που θα απομείνει είναι οι πρώην Δήμοι Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων, που κατά πάσα πιθανότητα θα εξυπηρετηθούν από τους βιολογικούς Χώρας και Πύλου, αντίστοιχα. Ωστόσο, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με το βιολογικό της Πύλου, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συνδέσεων οικιών και καταστημάτων με το δίκτυο για τη σωστή λειτουργία του. Έτσι, αναμένεται να γίνουν οι συνδέσεις και να κληθούν οι καταναλωτές να πληρώσουν στη συνέχεια, καταβάλλοντας το ποσό που αντιστοιχεί σε δόσεις, μαζί με το λογαριασμό της ύδρευσης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου