PYLOS NEWS MESSINIA

Πρόεδρος των δημάρχων Πελοποννήσου ορέγεται ο Νίκας

Η νίκη στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και η επανεκλογή του στο δημαρχιακό θώκο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας φαίνεται ότι άνοιξαν…την όρεξη στο Δήμαρχο Παν. Νίκα για νέες εκλογικές περιπέτειες.Έτσι, στη χθεσινή του συνάντηση με τους συντάκτες του δημοτικού ρεπορτάζ, αναφερόμενος στο υπό συζήτηση Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», απαντώντας σε ερώτηση του «Θ» αν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Ένωση Δήμων Πελοποννήσου είπε συγκεκριμένα: «Δεν σας κρύβω ότι ήδη μου έγιναν κάποια πρόταση για το θέμα αυτό.
Προσωπικά, όμως θα προσπαθήσω να το αποφύγω. Είναι μεγάλη και δύσκολη ιστορία αλλά προς το παρόν τουλάχιστον ούτε την επιβεβαιώνω αλλά και ούτε τη διαψεύδω.
Φρονώ, πάντως ότι είμαι περισσότερο χρήσιμος στο Δήμο Καλαμάτας, αφού η θέση του προέδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου απαιτεί χρόνο και καθημερινή παρακολούθηση των προβλημάτων ενός μεγάλου γεωγραφικού τμήματος της χώρας.
Πέρα όμως από τις όποιες εκλογικές στοχεύσεις του καθενός μας, ο συγκεκριμένος θεσμός θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό αντίβαρο απέναντι στην αιρετή Περιφέρεια, αφού σε κάθε περίπτωση, κάθε απόφαση περνάει από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τις διατάξεις του σχεδίου Π.Δ. του υπουργείου Εσωτερικών ασχολήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν οι πρώτες προτάσεις, παρατηρήσεις και ενστάσεις των παρατάξεων επί του περιεχομένου του σχεδίου Π.Δ.
Παράλληλα αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να διατυπωθούν οι οριστικές παρατηρήσεις από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ σε νεώτερη συνεδρίαση που ορίστηκε για την 1η Απριλίου.
Μέχρι τότε θα συνεδριάσουν όλες οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, μεταξύ άλλων και η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, με την υποχρέωση να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις επί του σχεδίου του Π.Δ. και οι οποίες θα κατατεθούν και θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου