PYLOS NEWS MESSINIA

Λόγω "Μνημονίου" καταλήψεις...στα σχολεία

Κατάληψη στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας έκαναν χθες γονείς και μαθητές αντιδρώντας στη συγχώνευσή του με το 12ο, ενώ οι διαμαρτυρίες ξανάρχισαν στο Λύκειο Διαβολιτσίου, όπου πρόσφατα πατέρας μαθητών είχε ανέβει στα κεραμίδια του σχολείου αντιδρώντας στο κλείσιμό του. Χθες, εκτός από το Λύκειο Διαβολιτσίου, οι γονείς «κατέλαβαν» και την έβδομη επαρχιακή οδό. Το ίδιο σχεδιάζουν για σήμερα το πρωί και οι γονείς του 17ου Δημοτικού, που βρίσκεται στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης.Στο 17ο
«Αυτό το σχολείο εξυπηρετεί από την Υπαπαντή μέχρι τα χωριά της Αλαγονίας και κυρίως τις γύρω αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως Καλλιθέα και Πανόραμα» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 17ου Δημοτικού Χρήστος Μπάρτζος. «Με δικτατορικό τρόπο μας κλείνουν το σχολείο, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να μας ενημερώσουν. Και δεν πρόκειται για απλό λυόμενο, αλλά για λυόμενο βαρέως τύπου. Από τέτοια σώθηκαν πολλοί Ιάπωνες στο σεισμό των 9 ρίχτερ». Ο κ. Μπάρτζος επεσήμανε ότι ίδια κατασκευή στεγάζει και το 8ο Δημοτικό, με περισσότερα παιδιά, αλλά γι’ αυτό δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας. «Το σχολείο είναι ασφαλές και μπορεί να βελτιωθεί. Δεχόμαστε να κλείσει, μόνο εάν γίνει νέο κτήριο» είπε.
Σχετικά με τον κεραυνό που είχε πέσει στο 17ο καίγοντας μία αίθουσα, η Μαρία Μπατσικώστα, επίσης από το Σύλλογο Γονέων, σημείωσε: «Μετά το συμβάν, κάναμε αίτηση να γίνει μελέτη και να τοποθετηθεί αλεξικέραυνο. Περιμένουμε απάντηση από το Δήμο. Είμαστε διατεθειμένοι ακόμη και να συνεισφέρουμε οικονομικά, σε περίπτωση που το σχολείο κλείνει γι’ αυτό το λόγο».
Η διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Μαρία Κρόμπα μας είπε: «Νιώθουμε ότι δεν αντιμετωπιστήκαμε ισότιμα. Υπήρχαν και άλλα σχολεία ανάλογα με το δικό μας που παραμένουν ανοιχτά». Στο 17ο συναντήσαμε και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κώστα Τσιγαρίδη: «Δεν υπήρχε λόγος να κλείσει το συγκεκριμένο σχολείο, αφού, όπως μας διαβεβαιώνουν οι γονείς και οι συνάδελφοι, εξυπηρετεί μια αναπτυσσόμενη περιοχή με προοπτικές».
Στον ίδιο χώρο και ο Αριστείδης Δαμαλάς από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Οι συγχωνεύσεις γίνονται με στόχο να εξελιχθεί το σχολείο σε σχολείο της αγοράς και να εξασφαλίσει χορηγούς. Πιο εύκολα έρχεται χορηγός στα 150 παιδιά απ’ ό,τι στα 70» είπε και κατέληξε: «Το μείζον θέμα είναι τί ανθρώπους θα βγάλουμε απ’ αυτά τα σχολεία, αλλά και πόσο θα πληρώσουν οι γονείς τους γι’ αυτό».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, καλεί τους γονείς να δουν την κατάσταση με ψυχραιμία. Μιλώντας στο «Θ», ο κ. Κλάδης έθεσε θέμα ασφάλειας του σχολείου, λόγω του κεραυνού που έπεσε πριν λίγο καιρό σε αίθουσά του και πρόσθεσε ότι τα παιδιά του 17ου θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες μάθησης στο 12ο, το οποίο θα αναβαθμιστεί από 9θέσιο σε 12θέσιο και θα ενταχθεί στα ολοήμερα σχολεία νέου τύπου, με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υλικοτεχνική υποδομή. Επέμεινε δε ότι η πρότασή του για συγχώνευση με το 12ο, έγινε με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου