PYLOS NEWS MESSINIA

Σε... νευρική κρίση οι βουλευτές

Είναι πανθομολογούμενο ότι οι αντοχές της κοινωνίας απέναντι στην οικονομική πολιτική που επιβάλλει το Μνημόνιο αρχίζουν να μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο. Το ίδιο και η ανοχή τους απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία έχει μπει πλέον σε καθοδική τροχιά. Όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αυτό καταδεικνύουν.
Σε τέτοιες συνθήκες είναι φυσικό οι βουλευτές, ιδιαίτερα της περιφέρειας, που έρχονται σε συχνότερη επαφή με τους ψηφοφόρους τους, να γκρινιάζουν πολύ και να επιδίδονται, όποτε τους δίνεται ευκαιρία, σε πλαγιοκοπήσεις των μέτρων που ανακοινώνονται, αλλά και σε πρωτοβουλίες με σκοπό την αντιστροφή του κλίματος.
Σ’ αυτό το πλαίσιο φαίνεται να κινούνται και οι δύο βουλευτές του νομού μας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης. Ενδεικτική είναι η στάση τους μόλις τις προηγούμενες ημέρες, όταν υπέγραψαν και οι δυο τους μαζί με άλλους 33 βουλευτές του κόμματος κοινή ερώτηση προς τον υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Σ’ αυτή, μεταξύ άλλων, εντοπίζουν αντίφαση μεταξύ των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της συντήρησης της γραφειοκρατίας που εμποδίζει τη σύσταση μιας νέας επιχείρησης. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό παράδειγμα το παραπάνω. Οι δημόσιες παρεμβάσεις τόσο της κας Γιαννακοπούλου όσο και του κ. Βουδούρη τους τελευταίες μήνες δείχνουν τη διάθεση από την πλευρά τους να ασκήσουν κριτική σε όλα τα «κακώς κείμενα» της κυβερνητικής πολιτικής.
Βέβαια, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να θέλουν να περάσουν τον… Ρουβίκωνα. Ακολουθούν κριτική στάση απέναντι στα έργα ή όχι των υπουργών της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να διαχωρίσουν τελείως τη θέση τους και να αποχωρίσουν. Παραμένουν έστω και με «βαριά καρδιά», και περιμένουν τις εξελίξεις…
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου