PYLOS NEWS MESSINIA

Διαμαρτυρία για κατάργηση ΔΟΥ και ΟΑΕΕ

Δύο ψηφίσματα με τα οποία ζητείται να μην καταργηθούν η ΔΟΥ και το Τμήμα ΟΑΕΕ Πύλου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος. Για τη ΔΟΥ Πύλου, το ψήφισμα αναφέρει ότι από αυτή εξυπηρετείται το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Μεσσηνίας και, εφόσον συγχωνευθεί ή καταργηθεί, η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι μεγάλη. Όπως σημειώνεται, στη ΔΟΥ Πύλου παρατηρείται πολύ μεγάλη κίνηση σε όλα τα τμήματα και καθημερινά εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός φορολογουμένων, ενώ το 2010 πέτυχε τους στόχους που της είχαν τεθεί παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και απέδειξε ότι είναι παραγωγική.
Καταλήγοντας το ψήφισμα αναφέρει ότι, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί με σημαντικό αριθμό υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά το Τμήμα ΟΑΕΕ, επισημαίνεται ότι έχει 800 άμεσα ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες και 2.500 έμμεσα μέλη. Συνολικά εξυπηρετεί πραγματικό πληθυσμό 3.000 -3.500 πολιτών, ενώ οι παροχές για περίθαλψη υπερβαίνουν τα 6.000 ευρώ το μήνα. Στην περίπτωση που καταργηθεί, η ταλαιπωρία για τους 3.500 ασφαλισμένους θα είναι πολύ μεγάλη, διότι θα πρέπει να μετακινούνται στην Καλαμάτα για να εξυπηρετηθούν.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου