PYLOS NEWS MESSINIA

Εμμένει στα 4 στρ. ο Δήμος Πύλου- Νέστορος

Το «δεν ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο» των βουλευτών έχει προφανώς να κάνει με τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν ολόκληρα νησιά στο Αιγαίο που έχουν λάβει αυτόν το χαρακτηρισμό ή ολόκληρες περιοχές, όπως η μέση χερσόνησος της Χαλκιδικής, το 65% του Νομού Τρικάλων [αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του οποίου η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου συμπεριελάμβανε και αυτό το θέμα. Σε δηλώσεις του, μάλιστα, ο δήμαρχος Πύλου κ. Καφαντάρης τόνισε πως ο ίδιος όσο και οι δημότες βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη].
Συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις και διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την έκταση που επιτρέπεται η οικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, παρουσίασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Η συμβιβαστική πρόταση διατηρεί το δικαίωμα όσων κατέχουν σήμερα 4 στρέμματα να οικοδομήσουν, αλλά από την ψήφιση του νόμου και μετά το δικαίωμα θα το έχουν μόνον όσοι κατέχουν οικόπεδα έκτασης 10 στρεμμάτων.
Η ρύθμιση αυτή δεν έγινε δεκτή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι εκ των οποίων άσκησαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς και τις προτάσεις της κ. Μπιρμπίλη και δεν φάνηκαν ικανοποιημένοι ώστε να κάμψουν τις αντιρρήσεις τους...
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου