PYLOS NEWS MESSINIA

Υπόσχεση Κόλλια για αναβάθμιση του θεσμού

Με την υπόσχεση από τον δήμαρχο του νέου Δήμου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ότι ο θεσμός των "Αγαπήνειων" θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί, έγινε το βράδυ του Σαββάτου η απονομή των βραβείων και επαίνων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης "Αγαπήνεια", στο Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων.
Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν 3 βραβεία, με έπαθλα 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα, καθώς επίσης 5 έπαινοι. Το πρώτο βραβείο πήρε ο Ιωάννης Βαρελάς από τη Σπάρτη για το ποίημά του "Δεν λείπω", το δεύτερο η Νίκη Χαλκιαδάκη από τα Τρίκαλα για το ποίημα "Αρχές Ιουνίου" και το τρίτο η Χριστίνα Λιναρδάκη από την Αθήνα για το ποίημά της "Νήμα".
Οι 5 έπαινοι δόθηκαν αντίστοιχα στους Αρη Τριανταφύλλου από το Αίγιο, Πελαγία Μπότση από την Ελευσίνα, Αλίκη Τσοτσορού από την Αθήνα, Φωτεινή Χατζηευστρατίου από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνο Γιάντσιο από την Αθήνα.
Εκτός από την απονομή, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Γαργαλιάνων περιλάμβανε και τιμητικό αφιέρωμα στον Σωκράτη Σκαρτσή, ποιητή - ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, απαγγελία των βραβευθέντων ποιημάτων, αλλά και ανοικτή συζήτηση με θέμα "Σύγχρονη Ελληνική ποίηση". Μίλησαν καταρχάς ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς και ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας -με την ιδιότητά του μάλιστα ως ποιητή υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ερανιώτης- ο οποίος διάβασε και ένα δοκίμιό του για την ποίηση και τους ποιητές. Ακόμη μίλησαν, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ποιητικού διαγωνισμού ποιητής Κώστας Κρεμμύδας, εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού "Μανδραγόρας", η λογοτέχνις Χλόη Κουτσουμπέλη, ο πεζογράφος Γρηγόρης Τεχλεμετζής, εκδότης λογοτεχνικού περιοδικού, καθώς και ο τιμώμενος Σωκράτης Λ. Σκαρτσής - ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως σε χαλεπούς καιρούς η ποίηση μπορεί να δώσει μια ανάταση, ενώ υποστήριξε ότι οι ποιητές είναι συμμέτοχοι σε μια συνεχή κοινωνική δραστηριότητα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου