PYLOS NEWS MESSINIA

Προβλήματα στην αποπληρωμή των δανείων...

Καθυστερήσεις καταγράφονται στην αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε ιδιώτες για την απόκτηση ΙΧ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», σχεδόν επτά στα δέκα δάνεια της κατηγορίας από τα 8 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί συνολικά παρουσιάζουν καθυστερήσεις. Η σημαντική μείωση των τιμών των αυτοκινήτων, λόγω της «βουτιάς» που υπέστη η ζήτηση από τις αρχές του 2009, καθιστά πλέον για πολλούς δανειολήπτες ασύμφορη τη συνέχιση εξόφλησης του δανείου τους. Έτσι, δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που ούτως ή αλλιώς καθιστούν μη εξυπηρετήσιμα πολλά δάνεια, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι δανειολήπτες προτιμούν να κατασχέσει η τράπεζα το αυτοκίνητό τους παρά να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους, καθώς πλέον οι τιμές βάσει των οποίων έγινε η αρχική χρηματοδότηση μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Η κάμψη της αγοράς έχει οδηγήσει σε μείωση των υπολοίπων των καταναλωτικών δανείων έναντι ρυθμών ανάπτυξης ακόμη και άνω του 40% μέσα στην προηγούμενη πενταετία….
Πλέον, λιγότερο από το 10% των λιγοστών αιτήσεων που κατατίθενται για δάνεια αυτοκινήτου παίρνει τελικά έγκριση εκταμίευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, μόνο μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου δημοπρατήθηκαν περισσότερα από 7.000 κατασχεθέντα αυτοκίνητα. Στις δημοπρασίες αυτές συμμετείχαν μόνο έμποροι, οι οποίοι επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον σε μικρού κυβισμού ΙΧ που είναι εμπορικά και μπορούν να τα αποκτήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Στα διοικητικά επιτελεία των τραπεζών υπάρχει η σκέψη να διενεργηθούν δημοπρασίες ανοιχτές και στο κοινό, με στόχο να διατεθούν αυτοκίνητα που δεν πωλήθηκαν στους επαγγελματίες εμπόρους
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου