PYLOS NEWS MESSINIA

Η Καλαμάτα πρώτη στην ατζέντα Τατούλη

Στην Καλαμάτα θα γίνει πριν από την 1η Ιανουαρίου η συνεδρίαση της ολομέλειας των περιφερειακών ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες σε δηλώσεις του ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Π. Τατούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η συνεδρίαση της ολομέλειας θα είναι το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης των συνεδριάσεων κάθε περιφερειακού ψηφοδελτίου ανά νομό, που θα πραγματοποιείται ανά 45 ημέρες και υπεύθυνός του θα είναι ο κάθε αντιπεριφερειάρχης.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, η ολομέλεια θα συνεδριάζει τρεις φορές το χρόνο. «Στόχος μας», επισήμανε, «να διευρύνουμε και να εξειδικεύσουμε τη γνώση σε κρίσιμα προβλήματα του σχεδίου δράσης μας, με αναφορά στην ικανότητα των μελών και στελεχών μας να έχουν επαφή με πολύ σύγχρονες και προωθημένες απόψεις».
Χαρακτήρισε την Καλαμάτα ως το στολίδι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας πως με το συντονισμό όλων των θεσμών μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό στολίδι, και τη Μεσσηνία ως δυνατό θεμέλιο για τη νέα Πελοπόννησο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ως προς το δρόμο Παραδείσια –Τσακώνα, είπε πως μετά από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης, ενώ υπάρχει απόφαση εκταμίευσης μέρους των χρημάτων που οφείλονται. Δήλωσε ότι το θέμα θα παρακολουθείται από κοντά και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και αρκετές δουλείες, που πιθανόν να δημιουργήσουν θέματα στο μέλλον».
Πρότυπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στην αρχή της τοποθέτησής του παρατήρησε ότι βασικό όραμα του συνδυασμού είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει ευρωπαϊκή περιφέρεια, πιλότος και πρότυπο, που θα δώσει το έναυσμα για ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον, ως παράδειγμα λειτουργίας για όλη την Ελλάδα, ως οδηγός για την έξοδο από την κρίση. Επισήμανε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια για την οποία θα κριθεί, ενώ σημείωσε πως θα είναι ανυποχώρητος στην τήρηση των νόμων και των κανόνων.
Σε άλλο σημείο, επισήμανε τη διάκριση μεταξύ του δικού του συνδυασμού και της «Δυνατής Πελοποννήσου», χωρίς καν να την κατονομάσει: «Δεν ακολουθήσαμε καμία διαδικασία εκτροπής. Δεν ακολουθήσαμε τη λάσπη και τις προσωπικές επιθέσεις. Στο επίπεδο της πολιτικής μας κανένας δεν μπήκε σε προσωπική αντιπαράθεση. Δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της λάσπης, αλλά ούτε και επιστρατεύσαμε πολιτικά στελέχη άλλων περιοχών να υβρίζουν τον έναν ή τον άλλον, καλυπτόμενοι πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία».
Ζήτησε να αποκτηθεί περιφερειακή συνείδηση και πρόσθεσε πως βασικός στόχος του συνδυασμού είναι να παραμείνει ισχυρός και, μέσα στη δεδομένη και δοκιμασμένη προσέγγισή του, να δώσει νέες διαστάσεις. Χαρακτήρισε ως επιτυχία για τον τόπο, ότι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές έκαναν την υπέρβασή τους για την ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων του τόπου, διατηρώντας την ανεξαρτησία του συνδυασμού, κάτι που, όπως είπε, διατηρήθηκε τόσο με την απεικόνιση της Πελοποννήσου στον εκλογικό χάρτη όσο και με τη σχετική αναφορά στην πολιτική ορολογία.
Τα Μέσα Ενημέρωσης
Αναφέρθηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης, συστήνοντάς τους να μείνουν στο θεσμικό τους επίπεδο. «Εμείς, θέλουμε να ενημερώνουμε σωστά τους πολίτες και τα Μέσα Ενημέρωσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρέος και υποχρέωσή τους, είναι να ενημερώνουν χωρίς υστεροβουλία τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, όμως, ανέφερε πως θα πρέπει να ξεχαστούν όσα έγιναν την προεκλογική περίοδο, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μια διαρκή επαφή «τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού, μέσω διαδικασιών που εμείς θα επιλέξουμε».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου