PYLOS NEWS MESSINIA

Δράσεις μαθητών για τα δικαιώματα του παιδιού

Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (21 Νοεμβρίου) η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη πραγματοποιεί δράσεις αφιερωμένες στα δικαιώματα του παιδιού !!
Συγκεκριμένα ομάδα μαθητών της σχολής δημιούργησε σποτ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή «διανθισμένα» με μηνύματα κατά της παιδικής εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών του κόσμου. Τα σποτ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της σχολής www.algorithmosmes.blogspot.com.
Επίσης από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου θα λειτουργεί στη σχολή (28ης Οκτωβρίου 3 στο κέντρο της Μεσσήνης) το «μικρό ταμιευτήριο» όπου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν από τους μαθητές για την αγορά τετραδίων της Unicef. Παράλληλα σε καθημερινή βάση από τις 18:00 έως τις 19:00 μ.μ θα προβάλλονται τα σποτ που δημιούργησαν οι μαθητές ενώ αφίσες θα εκτίθενται στις αίθουσες της σχολής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός ζωγραφικής. Με κίνητρο την έμπρακτη εκδήλωση για συμπαράσταση στα παιδιά όλου του κόσμου, που στερούνται τη φροντίδα και την ελευθερία τους, οι μαθητές της σχολής, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τους…
Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της σχολής, κατόπιν έρευνας προκύπτει πως περισσότερο από 200 εκατομμύρια παιδιά, δεν έχουν δικαίωμα στη γνώση, είναι θύματα πολεμικών συρράξεων και στερούνται στέγη και τροφή. Για αυτό το λόγο είναι επιτακτική ανάγκη η συμβολή όλων στη στήριξη των δικαιωμάτων του παιδιού. Η ομάδα των μαθητών που πραγματοποιεί τις παραπάνω δράσεις αποτελείται από τους: Κουμούτσο Γιώργο, Πλατάρου Μαρία, Μαρκόπουλο Δημήτρη, Μιχαλοπούλου Καλλιόπη,Νίκη Μαλλιαρού και Παναγιώτα Μαλλιαρού. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δράσεις των μαθητών μπορούν να επικοινωνήσουν με το συντονιστή της ομάδας Γιάννη Λάσκαρη στο τηλέφωνο 6945 568387 και «ηλεκτρονικά» στο e-mail:laskaris0@gmail.com
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου