PYLOS NEWS MESSINIA

Μέσα στο 2011 έτοιμος ο δρόμος στην Τσακώνα

Μέσα στο 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία το κατεστραμμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου στην Τσακώνα, σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΥΔΕ, Μελετών - Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, Γιάννη Καρνέση.
Κατά τον κ. Καρνέση, για το συγκεκριμένο έργο τα χρήματα προέρχονται μόνο από εθνικούς πόρους. Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν εξοφληθεί οι όποιες οφειλές για την κατασκευή του έργου μέχρι τώρα, ενώ μέσα στο επόμενο έτος θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Ι. Λαμπρόπουλος
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος αναφέρει ότι τη Δευτέρα συζητείται στη Βουλή ερώτηση που έχει καταθέσει και αναμένει δέσμευση του αρμόδιου υπουργού, ενώ υπογραμμίζει ότι θα καταθέσει στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για το λόγο που καταστράφηκε ο δρόμος στην Τσακώνα.
Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει: «Αυτή τη χρονική περίοδο έχει σταματήσει η εκταμίευση των αναγκαίων χρηματικών ποσών για τη συνέχιση με γρήγορους ρυθμούς των εργασιών για αποκατάσταση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα , το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2000 και κατεστράφη στις αρχές του 2003.
Στα μέσα του 2005 ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση της Τσακώνας, αλλά έπρεπε να εξευρεθούν τα χρήματα και, μάλιστα, από τα κρατικά ταμεία, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, περίπου 5 εκατομ. ευρώ, για να πληρωθούν οι μελετητές, αλλά και να εγκριθούν από το υπουργείο Οικονομίας τα 114 εκατομ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση.
Τον Αύγουστο του 2005 ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας και ο υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης ενέκριναν τα ως άνω ποσά και έτσι δημοπρατήθηκε το έργο το Φεβρουάριο του 2006 με ανάδειξη αναδόχων τις εταιρείες ALPINE – TERNA με έκπτωση 24,38 % και ημερομηνία παράδοσης σε 36 μήνες.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου