PYLOS NEWS MESSINIA

Χασισοκαλλιεργητές, πατέρας και γιος

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση, για πατέρα και γιο, ήταν η καλλιέργεια χασισοφυτείας στην περιοχή του Δήμου Πεταλιδίου. Χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν έναν 59χρονο και το 41χρονο γιο του, να καλλιεργούν σε ελαιοπερίβολο ιδιοκτησίας τους είκοσι φυτά, που είχαν ύψος από 80 εκατοστά έως 1,50 μέτρο. Τα πότιζαν με λάστιχο που ξεκινούσε από τη βρύση του σπιτιού του πατέρα και κατέληγε στο χώρο της φυτείας.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του πατέρα. Τα ευρήματα ήταν ενδιαφέροντα, καθώς βρέθηκαν φυτά σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Σε χώρο του υπογείου βρέθηκαν 136 φυτά (ύψους 0,5 εκ.), φυτεμένα σε πλαστικά κύπελλα. Στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκαν άλλα 26 φυτά που καλλιεργούνταν στο έδαφος και είχαν ύψος από 0,5 έως 0,10 εκατοστά.
Σε χώρο του υπνοδωματίου βρέθηκε ποσότητα αποξηραμένου χασίς, βάρους 4,3 γραμμαρίων, τυλιγμένη σε φύλλο χαρτιού, αλλά και σπόροι χασίς, βάρους 12,4 γραμμαρίων.
Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκε ένα φυτό χασίς με ύψος από 0,20 έως 0,30 εκατοστά, που ο 59χρονος καλλιεργούσε σε ντενεκέ.
Ερευνήθηκε και το σπίτι του 41χρονου, αλλά δε βρέθηκε κάποιο στοιχείο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Ακολουθήθηκε δε η γνωστή διαδικασία: τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκαν τόσο οι σπόροι όσο και η ποσότητα του αποξηραμένου χασίς. Πατέρας και γιος συνελήφθηκαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για τα περαιτέρω. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου