PYLOS NEWS MESSINIA

Διπλάσια τροχαία στο Νομό λόγω αυξημένων οχημάτων

Διπλάσια από κάθε άλλη χρονιά είναι η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας και ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Ηλίας Αξιωτόπουλος εκτιμά ότι αυτός είναι ο πρώτος λόγος των πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα στο νομό μας. Καθοριστικός παράγοντας, κατά τον κ. Αξιωτόπουλο, είναι ο ανθρώπινος, αφού η πλειοψηφία των ατυχημάτων που έχουν συμβεί και έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο ή το σοβαρό τραυματισμό συνανθρώπων μας, οφείλεται σε εκτροπή των οχημάτων.
Μεγάλη κίνηση
Σύμφωνα με τον κ. Αξιωτόπουλο, από τις 12 Αυγούστου και μετά η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλη: «Η κίνηση είναι υπερδιπλάσια της περσινής. Υπάρχει συνεχής ροή αυτοκινήτων, τόσο στην ύπαιθρο όσο και μέσα στην Καλαμάτα. Ο κόσμος δεν έχει φύγει ακόμα και γι’ αυτό τα μέτρα της Τροχαίας Καλαμάτας θα είναι σε ισχύ έως το τέλος του μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που, δυστυχώς, φέτος έχουμε περισσότερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα».
Αρκετός κόσμος, λόγω και της οικονομικής κρίσης, προτίμησε φέτος τα χωριά, στα οποία ακόμα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ τις μεσημεριανές ώρες παρατηρείται κυκλοφοριακός φόρτος στην Καλαμάτα από την επίσκεψη στις παραλίες.
Από εκτροπές
Κατά τον κ. Αξιωτόπουλο, η πλειοψηφία των θανατηφόρων ατυχημάτων στην περιοχή μας φέτος οφείλεται σε εκτροπή των οχημάτων, όπερ σημαίνει έλλειψη προσοχής και μη σύνεση κατά την οδήγηση, με παράλληλη ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων: «Στατιστικά αποδεικνύεται ότι οι περισσότερες ανατροπές/εκτροπές οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Άρα αρκετοί, παρά τις παροτρύνσεις, οδηγούν χωρίς σύνεση και προσοχή. Για την πρόκληση ενός ατυχήματος τρεις είναι οι παράγοντες, ο ανθρώπινος, το αυτοκίνητο και ο δρόμος».
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του οδικού μας δικτύου, ο διοικητής της Τροχαίας σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουν, ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Τροχαίας, ωστόσο κάποια σημεία παραμένουν επικίνδυνα και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή. Στην Καλαμάτα, η οδός Λακωνικής, δυστυχώς, εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του δρόμου με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα και, μάλιστα, με την ιδιαιτερότητα των τροχαίων με δίκυκλα. Σοβαρά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν και στην Ηρώων Πολυτεχνείου, γι’ αυτό και σε καθημερινή βάση γίνονται έλεγχοι με ραντάρ.
Γενικότερα, ο κ. Αξιωτόπουλος επισήμανε ότι οι οδηγοί αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα στις μεγάλες ευθείες και ας βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Σοβαρές είναι και οι παραβάσεις των οδηγών σε ό,τι αφορά τη μέθη: «Ο Έλληνας οδηγός δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι μέθη και τιμόνι δε συμβαδίζουν. Έχουμε πολλές παραβάσεις που επιφέρουν στους οδηγούς πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Και κάτι που δε γνωρίζουν οι οδηγοί είναι πως, αν μέσα σε ένα χρόνο βεβαιωθεί δύο φορές παράβαση για μέθη, γίνεται οριστική αφαίρεση του διπλώματος με ποινή 6 μηνών. Μετά την πάροδο του εξαμήνου ο οδηγός έχει δικαίωμα να δώσει και πάλι εξετάσεις για να πάρει δίπλωμα οδήγησης».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου