PYLOS NEWS MESSINIA

Θλιβερή πρωτιά σε πυρκαγιές, 4η σε καμένα

Στην πρώτη θέση της κατάταξης με 162 πυρκαγιές να έχουν εκδηλωθεί από τις αρχές του Αυγούστου μέχρι σήμερα, φιγουράρει η Πελοπόννησος, σύμφωνα με γράφημα της χθεσινής «Ελευθεροτυπίας», που επικαλείται σχετικά στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Όμως, όσον αφορά στις καμένες εκτάσεις, η Πελοπόννησος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με μόνο 1.973,5 καμένα στρέμματα.
Όπως εκτιμάται, ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων είναι το αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης των δυνάμεων πυρόσβεσης, όπως διαπιστώθηκε και στις πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στο νομό.
Στην πρώτη θέση από πλευράς καμένης έκτασης βρίσκεται η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, καθώς με μόλις 18 πυρκαγιές να έχουν εκδηλωθεί, έχουν καεί 10.020 στρέμματα. Ακολουθούν η Αττική με 6.901,5 στρέμματα, Κρήτη και Ιόνια νησιά με 6.509 και η Θεσσαλία με 1.903, 6 στρέμματα. Εξάλλου, δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με 2 οχήματα και 4 άνδρες συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Νέο Οίτυλο και έκαψε 40 στρέμματα δασικής έκτασης. Στις προσπάθειες έλαβε μέρος, επίσης, το ένα από τα δύο PZL που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου