PYLOS NEWS MESSINIA

Ορόσημο υποψηφιοτήτων η 23η Αυγούστου

Ημέρα ορόσημο και αφετηρία των πολιτικών εξελίξεων θεωρείται για τη Μεσσηνία η ερχόμενη Δευτέρα, 23 Αυγούστου. Κι αυτό γιατί θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύσκεψη, κατά την οποία θα γίνουν προτάσεις για τους υποψήφιους δημάρχους του νομού, ενδεχομένως και της Καλαμάτας, αν και πρόκειται για θέμα, τους χειρισμούς του οποίου έχουν αναλάβει τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισήμανε μιλώντας στο «Θάρρος» ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Μεσσηνίας Θαν. Κανελλόπουλος, «είναι μια κρίσιμη ημερομηνία, όπου πολλά θα αποσαφηνιστούν». Μας τόνισε δε ότι οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και όχι από τον πρόεδρο του κόμματος, όπως συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις 23 Αυγούστου και με το πέρας της θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα τύχουν της στήριξης του κυβερνώντος κόμματος.
Ο κ. Κανελλόπουλος εκτίμησε ότι «τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχουν ξεκαθαρίσει οι περισσότεροι Δήμοι στη Μεσσηνία», χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Εκτιμήσεις
Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στους κύκλους των κομματικών στελεχών, αναφέρουν ότι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Μάνης θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Αβίας Παν. Μπασάκος, ο οποίος όμως δεν έχει ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Στο Δήμο Οιχαλίας φέρεται να προκρίνεται η μοναδική τελικά εναπομείνασα υποψηφιότητα του φοροτεχνικού Κων. Δημητρακόπουλου, ο οποίος, να θυμίσουμε ότι έχει ετεροπροταθεί από τις κομματικές οργανώσεις της περιοχής. Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος παραμένει ακέραιο το ενδιαφέρον του δημάρχου Νέστορος Τάσου Τσορώνη και του δημοτικού συμβούλου Πύλου Ηλία Κανάκη. Η κατάσταση μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν είναι, καθώς, όπως έχουμε πληροφορηθεί, οι δύο υποψήφιοι έχουν συμφωνήσει να αλληλοστηριχθούν στην περίπτωση που προκριθεί εις εκ των δύο. Όσο δε αφορά στο Δήμο Τριφυλίας, τηρείται «στάση αναμονής» ενόψει και της υποψηφιότητας που θα προκριθεί από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, αν και πιθανότερος διεκδικητής δείχνει να είναι ο δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Θαν. Πετρόπουλος.
Αυτοί είναι οι «εύκολοι» Δήμοι για το ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση δυσκολεύει δραματικά για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης. Στο Δήμο Μεσσήνης έχουν αποχωρήσει από τις κομματικές διαδικασίες αξιολόγησης υποψηφίων ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης, οι οποίοι ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Εντός των διαδικασιών παραμένουν ο δικηγόρος Θεόδ. Αβιζιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος.
Το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς στην ουσία δε φαίνεται να προκύπτει κάποια υποψηφιότητα. Κι αν το όνομα του δήμαρχου Θουρίας Γ. Σκαλαίου φέρεται να «παίζει», αν συνεχιστούν οι όποιες καθυστερήσεις, το ενδεχόμενο καθόδου του απομακρύνεται. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο «Θ» ο κ. Σκαλαίος, «δεν έχω μάθει να χάνω. Οι αίτιοι για την ήττα, θα είναι τα αυτοδιοικητικά, πολιτικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ». Είπε επίσης ότι η καθυστέρηση που έχει επιδειχθεί από πλευράς κομματικών διαδικασιών, είναι τεράστια, ενώ, μας γνωστοποίησε ότι δεν επρόκειτο τελικά να συναντηθεί με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε δράση» Ντίνο Τσερώνη, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις.
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου