PYLOS NEWS MESSINIA

Η ακύρωση του προγραμματισμού

Η ακύρωση του αρχικού προγραμματισμού για την προσωρινή λύση, καθώς και η αθέτηση των υποσχέσεων για σχεδιασμό διαχείρισης των σκουπιδιών σε επίπεδο Περιφέρειας, προκαλούν τις έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του Δήμου Πύλου για τη λειτουργία του δεματοποιητή στη χωματερή του Αγίου Νικολάου. Ενός δεματοποιητή που έχει ήδη εγκατασταθεί και μπορεί να λειτουργήσει.
«Η συζήτηση για το δεματοποιητή ξεκίνησε το 2008 και φτάσαμε το 2010 κι είμαστε ακόμα στην αρχή», μας είπε ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος και διευκρίνισε: «Οι δεματοποιητές ήταν προσωρινή λύση, για 2 χρόνια από το 2008 που θα ξεκινούσαμε. Και τώρα που θα τελεί-ωνε το πρόγραμμα... δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει». Σημείωσε δε πως «ακυρώθηκε ο όλος προγραμματισμός που είχε γίνει με το χαρακτήρα του επείγοντος, και δεν τηρήθηκαν οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις ότι από το καλοκαίρι του 2009 θα είχαμε νέο περιφερειακό σχεδιασμό. Κι ακόμα περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπάρχει σε επίπεδο Περιφέρειας. Οπότε δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια θα είναι οι δεματοποιητές».
Ο κ. Χρονόπουλος δεν έκρυψε την αγωνία και την ανησυχία του για το αν θα υλοποιηθεί η τελεσίδικη -όπως παρουσιάστηκε από το υπουργείο- απόφαση για το κλείσιμο των χωματερών στις 15 Ιουλίου (μεταξύ αυτών και της Πύλου) και για την απειλή επιβολής προστίμων. Ο δήμαρχος Πύλου εκτίμησε πάντως ότι ο "Καλλικράτης" και οι νέοι δήμοι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, τουλάχιστον προσωρινά.
Απο την 'Ελευθερία'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου