PYLOS NEWS MESSINIA

Αντώνης Σαμαράς «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στα μέτρα»

Ευθύ κατηγορώ στον ίδιο τον πρωθυπουργό για δημιουργία και καλλιέργεια κλίματος οξύτητας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να είχε αφουγκρασθεί την κοινωνία, αντί με τη στάση αυτή να «δείχνει αμηχανία και αδυναμία που γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι οι διαφορές με τα ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, αλλά ο τόπος πρέπει να βρει την εμπιστοσύνη του στο μέλλον. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι στο Συμβούλιο Αρχηγών την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να γίνει λόγος για τη νέα μεταπολίτευση, δηλώνοντας ο ίδιος πρόθυμος μέσα από μια ουσιαστική αναθεώρηση να αποδεχθεί μια Βουλή 200 βουλευτών και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Κατά το πρότυπο της επίθεσης του πρωθυπουργού, και ο ίδιος κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι λόγω των δικών της χειρισμών έφθασε η χώρα στην κρίση δανεισμού, αφού είχε προηγηθεί μια αλλοπρόσαλλη τακτική που οδήγησε σε συνεχείς υποβαθμίσεις την οικονομία και στο άνοιγμα των spreads. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι εξαρχής αναγνώρισε πως το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε πρόβλημα χρέους και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, αλλά παράλληλα τόνισε ότι με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί στον φαύλο κύκλο της ύφεσης που θα απαιτήσει ακόμη σκληρότερα μέτρα, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνονται τα μέτρα - ανάσες για την τόνωση της ανάπτυξης και τη συγκράτηση της ανεργίας.
Στο ίδιο πνεύμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την ανάγκη αξιοποίησης της τεράστιας δημόσιας περιουσίας, πλην όμως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απλώς μαζεύει χρήματα, κόβει μισθούς και δεν έχει προχωρήσει καθόλου στις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις: «Γιατί κρατιστές ήσασταν πάντα, κρατιστές και τώρα».
Στην επισήμανση του πρωθυπουργού ότι τα ξένα Κοινοβούλια ψηφίζουν τα μέτρα υπέρ της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς αντέτεινε ότι ψηφίζουν οι ξένοι, γιατί είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τα χρήματά τους, αλλά οι Ελληνες είναι που εισπράττουν τα μέτρα: «Αν εσείς πιστεύετε στα μέτρα που προτείνετε, καταστροφικά για μας, αρκεί η κυβερνητική σας πλειοψηφία. Αν δεν τα πιστεύετε, ψάχνετε για συνενόχους, αλλά εμείς δεν θα γίνουμε».
Πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. θα σεβαστεί τους όρους που θα ψηφίσει η Βουλή και θα εγγυηθεί τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί η Ελλάδα έχει συνέπεια, έχει συνέχεια και φιλότιμο», ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από τη μέγγενη του ΔΝΤ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου