PYLOS NEWS MESSINIA

H διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων σε νέους αγρότες

Αρχίζει η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων σε νέους αγρότες από το εθνικό απόθεμα. Οι στόχοι της διαδικασίας αυτής, όπως είπε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή περιλαμβάνουν την είσοδο νέων γεωργών στην γεωργία ενώ προϋποθέτουν επενδύσεις στην γεωργία ώστε να εκσυγχρονιστεί ο τομέας.
"Στόχος μας είναι να διευκολυνθούν εκείνοι που στοχεύουν σε παραγωγικές επενδύσεις στην γεωργία και να αποφευχθούν φαινόμενα υπεραξίας δικαιωμάτων χωρίς γη, επιβαρύνοντας το κόστος της παραγωγής αλλά και το «εμπόριο» δικαιωμάτων. Άλλωστε αναμένεται στα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρξει αλλαγή του υφιστάμενου συστήματος\" ανέφερε η υπουργός.
Και συνέχισε: "Η στρατηγική μας επιλογή για μια «Παραγωγική γεωργία προϊόντων ποιότητας με σεβασμό στο περιβάλλον» πρέπει να εξυπηρετηθεί και μέσα από την σωστή διαχείριση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης". Χαρακτήρισε επιλογή του υπουργείου την \"ενίσχυση της εισόδου νέων γεωργών και την περαιτέρω ενίσχυση των νέων μέχρι και 40 ετών που ασχολούνται ήδη με την γεωργία\".
Ακολούθως, τόνισε ότι \"σε συνδυασμό με την πολιτική διαχείριση της αγροτικής γης που θα εφαρμόσουμε επιδιώκουμε την σταδιακή και ολοκληρωμένη ένταξη νέων γεωργών, όπου θα έχουν αντιστοιχία μεταξύ επιλέξιμης γης και δικαιωμάτων".
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου