PYLOS NEWS MESSINIA

Ομόφωνο ΟΧΙ απο το Δ.Σ. Πύλου για τον δεματοποιητή

Ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου για την μη λειτουργία του δεματοποιητή στην Πύλο. Συγκεκριμένα η απόφαση έχει ως ακολούθως:
1. Εκφράζει την ρητή αντίθεσή του στην άμεση λειτουργία του δεματοποιητή αστικών σύμμεικτων στην θέση “Αγιος Νικόλαος“ του Δήμου Πύλου.
2. Την αναστολή της ενάρξεως λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας στον επίμαχο χώρο, καθ‘ ότι εν όψει της συγκυρίας η λειτουργία καθίσταται αναποτελεσματική και επίσης
ανομιμοποίητη.
3. Την μη παροχή οποιασδήποτε συνδρομής του Δήμου Πύλου και των υπηρεσιών του για την άμεση λειτουργία της μονάδας δεματοποίησης.
4. Την αναστολή της λειτουργίας του δεματοποιητή στη θέση “Αγιος Νικόλαος“ διότι εκπνέει ήδη το χρονικό διάστημα για το οποίο είχε προταθεί αρχικώς η εγκατάστασή του ως μεταβατική λύση. Επιπλέον δεν υφίσταται ήδη διαχειριστική ενότητα για την λειτουργία του δεματοποιητή. Συνεπώς η άμεση λειτουργία του είναι χρονικώς ανεπίκαιρη, λειτουργικά ανακόλουθη και αντίκειται στην αρχικώς προβλεφθείσα μεταβατικότητα του χαρακτήρα της.

5. Την ρητή εμμονή του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου στην εξεύρεση μόνιμης, λειτουργικής, αποτελεσματικής και κυρίως περιβαλλοντικής πρόσφορης και υπηρετούσας την αειφορία λύσης για την διαχείριση των σκουπιδιών με βάση σύγχρονα πρότυπα και τεχνικές.
6. Την παροχή στον δήμαρχο εξουσιοδοτήσεως προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου και
ειδικότερα για την εξεύρεση μόνιμης και σταθερής θέσης εγκαταστάσεως της μονάδας, η οποία θα επιλεγεί με περιβαλλοντικά, οικιστικά και αναπτυξιακά κριτήρια σε συνδυασμό με
την νέα επικράτεια και τις ανάγκες του δήμου, όπως αυτός θα προκύψει σύντομα..
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου