PYLOS NEWS MESSINIA

Διευρύονται στα Δ.Σ. με το νέο Καλλικράτη

Μια σειρά από ανατροπές στα μέχρι σήμερα ισχύοντα φέρνει ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με το προσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση σε δημάρχους και νομάρχες το προηγούμενο Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Μεταξύ αυτών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπως αυτό θα προκύψει μετά τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, θα αποτελείται από 41 δημοτικούς συμβούλους, σε περίπτωση φυσικά που η έκτασή του συμπεριλαμβάνει και τους γειτονικούς Δήμους Αβίας, Λεύκτρου, Άριος, Θουρίας, Αρφαρών ή και μέρος αυτών. Εάν παραμείνει ως έχει, το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει 33 δημοτικούς συμβούλους. Ο αριθμός των αντιδημάρχων θα φθάνει τους έξι (6).
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα ισχύσει το μεικτό σύστημα, όπου κάθε ψηφοφόρος θα μπορεί να επιλέγει συμβούλους που είναι υποψήφιοι στο διαμέρισμα – πρώην Δήμο- στο οποίο είναι εγγεγραμμένος και έναν υποψήφιο από οποιαδήποτε περιοχή του νέου Δήμου. Σύμφωνα με το πολυσέλιδο προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται η δυνατότητα να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, σε αντίθεση με το 21ο που προβλέπει το σημερινό εκλογικό σύστημα. Επίσης, προβλέπεται πως οι δήμαρχοι σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων θα πρέπει να αναστείλουν κάθε άλλη επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου