PYLOS NEWS MESSINIA

Η διαχρονικη ιστορία της Πύλου επι τάπητος

Η Πύλος έχει πλούσιο μελετητικό οπλοστάσιο για να παραμείνει όμορφη, για να αναπτυ-
χθεί και να γίνει ακόμα πιο ελκυστική, με σεβασμό στην ιστορία και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της. Πρόκειται για τις μελέτες - ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, που εκπονήθηκε με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πύλου.
Το ερευνητικό αυτό πρό- γραμμα παρουσιάστηκε στην επιστημονική διημερίδα με θέμα «Η πόλη της Πύλου - Μνήμες και οράματα», που ολοκληρώθηκε , στο ξενοδοχείο «Karalis Beach» και στην ανακαινισμένη οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.
Στη χθεσινή δεύτερη ημέρα ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος παρατήρησε ότι «το
πρόγραμμα είναι έτοιμο, σε στάδιο εφαρμογής. Το μόνο που μένει, είναι να βρούμε τα χρήματα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα σκαλοπάτια και την προκυμαία. Τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατήσουμε την προκυμαία».
Ο καθηγητής - επικεφαλής του προγράμματος Πέτρος Κουφόπουλος είπε ότι στόχος τους είναι «να μη γίνει η Πύλος Λούτσα, αλλά Υδρα και Σπέτσες» κι επεσήμανε: «Σε μια πόλη με αρχιτεκτονικό σεβασμό, το διώροφο έχει μεγαλύτερη αξία από το τετραώροφο κτήριο.
Η Πύλος θα είναι ποιοτικός προορισμός και θα μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες ποιότητας». Ο ίδιος ζήτησε νέο ειδικό οικοδομικό κανονισμό για την πόλη από το δήμο, ώστε να περισώσει τον ιστορικό της χαρακτήρα με τα νέα κτήρια. Ο Θωμάς Δοξιάδης, αναφερόμενος στο τοπίο της Πύλου, σημείωσε ότι η Πύλος είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου. Ενημέρωσε πως η πλατεία Τριών Ναυάρχων ήταν κάποτε ρέμα, συμφώνησε ότι το κέντρο της πόλης πρέπει να πεζοδρομηθεί και τόνισε πως «για μας η Πύλος είναι ανώτερη από Σπέτσες και Υδρα».
Ο συγκοινωνιολόγος Χρήστος Λεωτσαράκος παρουσίασε τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πύλο. Ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα πεζοδρομηθεί η δυτική πλευρά της πλατείας Τριών Ναυάρχων (οδός Στ. Γεωργακόπουλου) και θα μονοδρομηθούν οι οδοί Φιλελλήνων και Μεθώνης. Σε δεύτερη φάση θα πεζοδρομηθεί και η βόρεια πλευρά και όλο το τμήμα έως και την πλατεία Νέστορος (Δημαρχείο). Πληροφόρησε, επίσης, ότι προβλέπεται να φτιαχθεί υπέργειο κτήριο στάθμευσης 3 ορόφων στην προβλήτα της Μαρίνας, ακριβώς κάτω
από την τελευταία στροφή.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου