PYLOS NEWS MESSINIA

Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών σε καλλιέργειες της Τριφυλίας

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Γάλλοι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής της Γαλλίας που επισκέφθηκαν καλλιέργειες της Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στις τεχνικές καλλιέργειας, αλλά και τις καλλιεργητικές φροντίδες καθώς επίσης και στην καταπολέμηση των εχθρών η οποία γίνεται με βιολογικά μέσα. Επισκέφθηκαν καλλιέργειες καρπουζιού
όπου ενημερώθηκαν για τον εμβολιασμό που γίνεται στα φυτά που επιτρέπει την συνεχή φύτευση των ίδιων εκτάσεων, χωρίς να μειώνεται η παραγωγή και να υπάρχουν προβλήματα σε αυτή.
Επίσης πήγαν σε θερμοκηπιακές μονάδες με καλλιέργειες πιπεριάς, τομάτας, αγγουριών και ανθοκομίας τόσο στο έδαφος όσο και σε υδροπονία όπου γίνεται ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και βιολογική καταπολέμηση των εχθρών τους. Η ξενάγηση στην περιοχή έγινε από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο ο οποίος και μας επισήμανε σχετικά με αυτή την επίσκεψη: «Εγινε ενημέρωση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και την βιολογική καταπολέμηση στα θερμοκήπια και τις στρατηγικές διαχείρισης που εφαρμόζουμε στην περιοχή μετά την εμπειρία που έχουμε τόσα χρόνια. Στόχος είναι να ανταλλάξουμε απόψεις στον τομέα αυτό, καθώς πλέον οι αγορές είναι πολύ απαιτητικές και χρειάζονται προϊόντα και στρατηγικές διαχείρισης των καλλιεργειών με αυτές τις αρχές φυτοπροστασίας που είναι και μονόδρομος. Η περιοχή μας εδώ ξεκίνησε από το 1986 πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Είναι ευχάριστο να επισκέπτονται την μικρή μας αυτή
περιοχή σπουδαστές και καθηγητές από ανεπτυγμένες χώρες και μεγάλα πανεπιστήμια για να ενημερωθούν από τις εμπειρίες μας». Από την πλευρά της η Γαλλίδα καθηγήτρια Γεωπονίας Ναταλί Βασάλ σημείωσε μιλώντας στην «Ε»: «Είδαμε πολλά πράγματα στην περιοχή. Ηδη έχουμε επισκεφθεί και άλλες περιοχές στην Ηλεία, έχουμε δει συνεταιρισμούς, ελαιοτριβεία, την καλλιέργεια της ελιάς, του καρπουζιού και φυσικά είδαμε αξιοθέατα όπως η Ολυμπία. Προερχόμαστε από την κεντρική Γαλλία και αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το μεσογειακό κλίμα και οι καλλιέργειες είναι τελείως διαφορετικές. Μας έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος καλλιέργειας, η χρησιμοποίηση ωφέλιμων εντόμων για την αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών και βεβαίως καλλιέργειες όπως το καρπούζι".
Απο την 'Ελευθερία'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου