PYLOS NEWS MESSINIA

Σύσκεψη για τον Καλλικράτη στην Ανατολική Πυλία

Συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας δήμου στην Ανατολική Πυλία, όμως “τα έσπασαν” στην έδρα και η όλη προσπάθεια δε δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα δεδομένα αυτά καταγράφηκαν σε ευρεία σύσκεψη προχθές το βράδυ στο Δήμο Πεταλιδίου, που έγινε με πρωτοβουλία του οικοδεσπότη δήμου, παρουσία των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από τους 3 δήμους της Ανατολικής Πυλίας και συμβούλων από το Δήμο Βοφράδος. «Η περιοχή θέλει τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πυλίας. Και μπορεί στην Πυλία που σήμερα έχει 8 δήμους, με τον “Καλλικράτη” να δημιουργηθούν 2», παρατήρησε ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος κι επεσήμανε: «Αναδείχθηκε, όμως, το πρόβλημα της έδρας. Ο κάθε δήμαρχος μετέφερε τις απόψεις της τοπικής του κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος του βρίσκεται στο κέντρο ή έχει τις υποδομές».
Ο Δήμος Πεταλιδίου οργανώνει συνάντηση δημόσιας διαβούλευσης αύριο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με θέμα «το μέλλον του δήμου μας ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης». Εχουν κληθεί όλοι οι πολίτες και οι φορείς, για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Για την αυριανή πρωινή συνάντηση στο “Sunrise” στο Καλαμάκι, που οργανώνει η Δ.Α.Ε. του Δήμου Αίπειας, ο κ. Κουτσοδημητρόπουλος είπε ότι δε θα πάει, καθώς
δεν υπήρξε συνεννόηση, επισημαίνοντας πως «θα έπρεπε να είναι οργανωτές οι δήμαρχοι, μετά από συνεννόη-ση». Ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής είπε ότι «δε θα έπρεπε να μπούμε στο θέμα της έδρας» και παρουσίασε τη θέση του Δημοτικού του Συμβουλίου πως ο
Δήμος Κορώνης είναι από τους μεγαλύτερους του νομού και ιστορικός τόπος. Στη συνάντηση στο “Sunrise” δε θα πάει, γιατί «το κάνει η Αναπτυξιακή του Δήμου Αίπειας, χωρίς καμία ειδοποίηση - συνεννόηση».
Απο την 'Ελευθερία'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου