PYLOS NEWS MESSINIA

Στις 5 Μαρτίου η καταβολή των ενισχύσεων

Από τις 5 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή του υπόλοιπου των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στους δικαιούχους, ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή χθες από την Θεσσαλονίκη, διαμηνύοντας πως «στα χέρια των αγροτών και όχι της κυβέρνησης βρίσκεται πλέον η εκτόνωση της κατάστασης» που έχει δημιουργηθεί με τα πολυήμερα μπλόκα. Επίσης, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν τίθεται θέμα καταβολής οικονομικών ενισχύσεων και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε και ουδείς μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία».
Πρόσθεσε δε πως, μετά τη λήξη των πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης, θα αρχίσει και η εξόφληση για τις αποδεσμευμένες ενισχύσεις (ντομάτα, βαμβάκι και ενδεχομένως ρύζι). Κατά την ίδια, τον Απρίλιο - αν αυτό καταστεί δυνατόν - θα γίνει η επιστροφή του ΦΠΑ στους παραγωγούς, ένα μήνα νωρίτερα από το σύνηθες (ήδη έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ποσόν 140 εκατομμυρίων ευρώ για τις καλλιέργειες του 2009).
Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου - επ\' ευκαιρία της 23ης Agrotica - η υπουργός κάλεσε επίσης τους αγρότες να μην κλείνουν τα σύνορα, διότι - όπως είπε - έτσι εξωτερικεύουν την κρίση και κάνουν κακό στη χώρα.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι τα μέσα του 2010 θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ (σήμερα βρίσκεται στο 98%) και πρόσθεσε πως φέτος η κυβέρνηση θα παρουσιάσει - μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης - \"μια άλλη πρόταση για τους συνεταιρισμούς\".
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου