PYLOS NEWS MESSINIA

Με λαμπρότητα ο πολιούχος των Φιλιατρών

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται να εορτάσουν και φέτος τα Φιλιατρά την μνήμη του Πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους στις 10 Φεβρουαρίου. Τις μέρες αυτές στην πόλη θα λειτουργήσει η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη στους δρόμους που οδηγούν προς τον εορτάζοντα ιερό ναό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. θα αφιχθούν οι μητροπολίτες στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.
Φέτος έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν οι μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Αιτωλίας καιΑκαρνανίας κ. Κοσμάς και Κορωνείας κ. Παντελεήμονας.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7 π.μ. η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας στις 10.30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το γεύμα που θα παραθέσει ο δήμος προς τους προσκεκλημένους του στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου