PYLOS NEWS MESSINIA

Σύμπνοια Ξύγκα- Νίκα για τον Δήμο Φιλιατρών

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των φορέων των Φιλιατρών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν προχθές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, επί των όσων προβλέπει το κείμενο διαβούλευσης για τον «Καλλικράτη». Όσοι πήραν μέρος συμφώνησαν να παραμείνουν τα Φιλιατρά ως αυτοτελής Δήμος, άποψη την οποία συμμερίστηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας, την ίδια ακριβώς απόφαση έχει λάβει σε συνεδρίασή του και το Δημοτικό Συμβούλιο, που σημαίνει ότι δεν υποκρύπτονται πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. «Τα Φιλιατρά, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας, αποτελούν δημοτική οντότητα και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στερήσει την Αυτοδιοίκηση από μια πόλη με ιστορία 3.000 χρόνων, αλλά και έναν από τους πρώτους Δήμους του ελεύθερου ελληνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά. Ουδείς από τους παριστάμενους θέλησε να υπάρξει το ενδεχόμενο να μην είναι τα Φιλιατρά έδρα Δήμου, σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο κ. Ξύγκας.
Στην ερώτηση, αν με βάση το χωροταξικό σχεδιασμό της κυβέρνησης τα Φιλιατρά δεν παραμείνουν ως Δήμος, ο δήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και δυναμικών κινητοποιήσεων. Είπε, ωστόσο, ότι σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να προκύψει Δήμος στην Τριφυλία με τη συμμετοχή της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων, αλλά με έδρα τα Φιλιατρά, που βρίσκονται στο ενδιάμεσο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου