PYLOS NEWS MESSINIA

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές σε σπίτια και κατάστημα στην Πυλία


 Στην εξιχνίαση 15 περιπτώσεων κλοπών σε περιοχές της Πυλίας και σε μία σύλληψη προχώρησαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Ειδικότερα την Παρασκευή κοντά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συνελήφθη 29χρονος, ο οποίος μαζί με άγνωστους ακόμα συνεργούς του είχαν προχωρήσει σε κλοπές σε 13 σπίτια και ένα συνεργείο αυτοκινήτων στην Πύλο και σε ένα ακόμα σπίτι στη Φαλάνθη. 

Οπως προέκυψε από την αξιοποίηση όλων των στοιχείων από την Ασφάλεια Καλαμάτας η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε τουλάχιστον από τις 4 Οκτωβρίου 2022 έχοντας αφαιρέσει από τα σπίτι και το κατάστημα χρήματα, χρυσαφικά και διάφορες ηλεκτρικές και άλλες συσκευές. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος, που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις 53.000 ευρώ.

Κατά τη σύλληψη του 29χρονου κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "επιχειρησιακό", καθώς όπως προέκυψε οι δράστες το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά και μόνο για την δράση τους και το οποίο φρόντιζαν και το απέκρυπταν σε ειδικό χώρο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου