PYLOS NEWS MESSINIA

Τα επίσημα αποτελέσματα Πρωτοδικείου για το Δήμο Πύλου- Νέστορος

Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξεδόθησαν τα επίσημα αποτελέσματα για το Δήμο Πύλου – Νέστρος. Η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο έχει ως εξής:
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας συγκροτήθηκε από τους Δικαστές Σταυράκου Θεοδώρα, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Λέτσιο Χρυσοβαλάντη, Πρωτοδίκη, Αλβίζο Τριαντάφυλλο, Πρωτοδίκη – Εισηγητή, και από την Γραμματέα Μαριάννα Μαρκοπούλου .
Συνεδρίασε εκτάκτως δημόσια στο ακροατήριό του στις 13 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12:00, κατόπιν της υπ’αριθμ.198/18-11-2010 πράξης της Προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας, για να προβεί, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 44 ν. 3852/2010, στην ανακήρυξη του επιτυχόντος και επιλαχόντων συνδυασμών, του Δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών Δημοτικών Συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, των τακτικών και αναπληρωματικών Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων με τους αναπληρωματικούς τους, στον Δήμο Πύλου-Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας, μετά την διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010.
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
Επειδή παραδεκτώς και νομίμως κατά το άρθρο 44 ν. 3852/2010 το παρόν Δικαστήριο επιλαμβάνεται της προκείμενης υπόθεσης περί επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη δημοτικών αρχών στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, δεδομένου ότι τηρήθηκε η προδικασία που ορίζεται στα άρθρα 42 και 43 ν. 3852/2010.
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 ν. 3852/2010, στις εκλογές των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων θεωρείται επιτυχών συνδυασμός αυτός που πλειοψήφησε με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50% + 1 ψήφο) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων, επιλαχόντες όσοι συνδυασμοί έλαβαν έστω και μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 32, 33 και 41 του ως άνω νόμου, ενώ Δήμαρχος εκλέγεται ο επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού. Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 32 ν. 3852/2010 [εφόσον κανείς συνδυασμός δεν συγκεντρώνει ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους], τα τρία πέμπτα (3/5) των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου καταλαμβάνει ο επιτυχών συνδυασμός και τα δύο πέμπτα (2/5) οι επιλαχόντες, ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών προκύπτει κλάσμα μικρότερο του ημίσεως της μονάδας δεν υπολογίζεται, ενώ στην περίπτωση που προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο του ημίσεως στρογγυλοποιείται στην επόμενη μονάδα. Με βάση τα παραπάνω, οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής: στα 13μελή Συμβούλια 8 και 5, στα 17μελή Συμβούλια 10 και 7, στα 21μελή Συμβούλια 13 και 8, στα 27μελή Συμβούλια 16 και 11, στα 33μελή Συμβούλια 20 και 13, στα 41μελή Συμβούλια 25 και 16, στα 45μελή Συμβούλια 27 και 18, στα 49μελή Συμβούλια 29 και 20 (άρθρο 32 παρ. 3 ν. 3852/2010). Η αναλογική κατανομή των εδρών μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών γίνεται ως εξής: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5) και το πηλίκο τους, αυξημένο κατά μία μονάδα, αποτελεί το εκλογικό μέτρο με παράλειψη τυχόν κλάσματος. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, οι έδρες που απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο (άρθρο 32 παρ. 4 ν. 3852/2010).
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 34 ν. 3852/2010, οι έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου σε Δήμο που έχει περισσότερες από μία Εκλογικές Περιφέρειες κατανέμονται μεταξύ του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ως εξής: Η κατανομή ξεκινά αποδίδοντας στον επιτυχόντα συνδυασμό σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια μία έδρα, εφόσον έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοί του στην οικεία Εκλογική Περιφέρεια. Στην συνέχεια, αρχίζοντας από το μικρότερο σε εκλογική δύναμη συνδυασμό, ο οποίος εξασφάλισε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ως άνω άρθρο 32 ν. 3852/2010, συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του στον Δήμο διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που δικαιούται και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης, προσαυξημένο κατά μία μονάδα, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του διαιρείται σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια με το εκλογικό του μέτρο και ο συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν ο συνδυασμός εξακολουθεί να δικαιούται έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με τη διάθεση ανά μίας από κάθε Εκλογική Περιφέρεια, όπου διατηρεί το μεγαλύτερο, κατά φθίνουσα σειρά, αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι του σε μια Εκλογική Περιφέρεια, οι έδρες αυτές παραμένουν κενές, δεν προσκυρώνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και μειώνεται ανάλογα ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 34 παρ. 2 ν. 3852/2010). Εάν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια υπάρχουν τόσες διαθέσιμες έδρες όσες δικαιούται ο συνδυασμός, τις καταλαμβάνει όλες και ο αριθμός τους αφαιρείται από τις διαθέσιμες της Περιφέρειας. Εάν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός, στο συνδυασμό κατακυρώνονται μόνον οι διαθέσιμες έδρες. Εάν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής παραμένουν αδιάθετες για τον συνδυασμό έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά στις Εκλογικές Περιφέρειες, όπου ο συνδυασμός διατηρεί το μεγαλύτερο, κατά φθίνουσα σειρά, αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων (άρθρο 34 παρ. 3 ν. 3852/2010). Οι έδρες που κατανέμονται σύμφωνα με τα παραπάνω αφαιρούνται από τις διαθέσιμες της Εκλογικής Περιφέρειας. Με την ίδια διαδικασία κατανέμονται οι έδρες σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια για καθέναν από τους άλλους επιλαχόντες συνδυασμούς κατά αύξουσα σειρά εκλογής. Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό, εφόσον έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι του στις αντίστοιχες Εκλογικές περιφέρειες. Τυχόν αδιάθετες έδρες δεν κατανέμονται και μειώνεται αναλόγως ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 38 ν. 3852/2010, τακτικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονται, από τους υποψηφίους καθενός από τους συνδυασμούς, κατά σειρά, αυτοί που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του ως άνω νόμου. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες Σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες Εκλογικές Περιφέρειες, ο υποψήφιος Δήμαρχος λαμβάνει την έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες Περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα αυτής στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση όπου σε περισσότερες Περιφέρειες ο συνδυασμός έλαβε ίσο αριθμό ψήφων, διενεργείται κλήρωση. Οι λοιποί υποψήφιοι του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών είναι αναπληρωματικοί των τακτικών Συμβούλων της Εκλογικής τους Περιφέρειας με την σειρά των σταυρών προτίμησης. Εάν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, το αρμόδιο Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση.
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 36 ν. 3852/2010, για την εκλογή των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των άρθρων 31, 32, 33, 35, 39, 41 και 42 του ως άνω νόμου. Ειδικότερα, ο συνδυασμός του επιτυχόντος Δημάρχου στις δημοτικές εκλογές λαμβάνει τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών των Συμβούλων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα και τα δύο πέμπτα (2/5) λαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 32, 33 και 41 ν. 3852/2010. Αν σε Δημοτική Κοινότητα δεν έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι του συνδυασμού του επιτυχόντος Δημάρχου, οι έδρες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των υπόλοιπων συνδυασμών, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της παραγράφου 4 του άρθρου 32 ν. 3852/2010. Για την κατανομή των εδρών των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε συνδυασμός υποψήφιου Δημάρχου σε όλα τα εκλογικά τμήματα της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου. Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 39 ν. 3852/2010, τακτικοί Σύμβουλοι του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας εκλέγονται από τους υποψηφίους καθενός από τους συνδυασμούς των υποψήφιων Δημάρχων, κατά σειρά, αυτοί που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Οι λοιποί υποψήφιοι των συνδυασμών είναι αναπληρωματικοί των τακτικών Συμβούλων του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας με τη σειρά των σταυρών προτίμησης. Αν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση.
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 37 ν. 3852/2010, στις εκλογές των Συμβουλίων Τοπικής Κοινότητας η κατανομή των εδρών γίνεται αναλογικά, μεταξύ όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές και έχουν υποψηφίους για το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, με τον ακόλουθο τρόπο: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην Τοπική Κοινότητα όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές και είχαν υποψηφίους για το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας, αυξημένο κατά μία μονάδα. Το πηλίκο που προκύπτει, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες, όσο και το ακέραιο πηλίκο αυτής της διαίρεσης. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση έδρες, οι έδρες που απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ όλων αυτών των συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα που έχουν. Αν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, γίνεται κλήρωση. Αν και μετά τη διανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, αυτές κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε κάθε συνδυασμός. Αν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί με το εκλογικό μέτρο είναι περισσότερες από τις προς διάθεση έδρες, η πλεονάζουσα έδρα αφαιρείται από το συνδυασμό που έχει το μικρότερο σχετικώς υπόλοιπο έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Αν έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός για το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας εκλέγονται από το μοναδικό αυτό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας εκλέγονται τακτικοί Σύμβουλοι και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί. Αν έχουν ανακηρυχθεί δύο μόνο συνδυασμοί για το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας ή για τον εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας και ισοψηφήσουν, το Πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση για ανάδειξη του πλειοψηφούντος συνδυασμού. Στην περίπτωση αυτή στα τριμελή Συμβούλια Τοπικής Κοινότητας κατανέμονται στον πλειοψηφούντα συνδυασμό δύο (2) έδρες και στον επιλαχόντα συνδυασμό μία (1) έδρα. Την έδρα εκπροσώπου Τοπικής Κοινότητας λαμβάνει ο συνδυασμός που πλειοψήφησε. Αν ισοψηφήσουν περισσότεροι από δύο συνδυασμοί, το Πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση. Στα τριμελή Συμβούλια Τοπικής Κοινότητας ο πρώτος συνδυασμός εκλέγει τον Πρόεδρο και οι άλλοι δύο συνδυασμοί από έναν Σύμβουλο Τοπικής Κοινότητας. Αν ισοψηφήσουν περισσότεροι από δύο συνδυασμοί για τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας, το Πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση για ανάδειξη του πλειοψηφούντος συνδυασμού, ο οποίος και λαμβάνει την έδρα του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας. Αν υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, το Πρωτοδικείο ενεργεί κλήρωση.
Τέλος, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 40 ν. 3852/2010, τακτικοί Σύμβουλοι του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας εκλέγονται από τους υποψηφίους κάθε συνδυασμού, κατά σειρά, αυτοί που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας εκλέγεται από τους υποψηφίους του συνδυασμού που πλειοψήφησε αυτός που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας είναι ο υποψήφιος Σύμβουλος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, ο οποίος έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Οι λοιποί υποψήφιοι είναι αναπληρωματικοί των τακτικών Συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας ή του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας. Αν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφήσουν, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση.
Στην προκειμένη περίπτωση, με την με αριθμό 9/2010 απόφασή του παρόντος Δικαστηρίου, όπως αυτή διορθώθηκε με την 10/2010 απόφασή του, ανακηρύχθηκαν, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 1 ν. 3852/2010, οι συνδυασμοί των υποψήφιων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Οι συνδυασμοί των υποψήφιων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, που ανακηρύχθηκαν με την προαναφερόμενη απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου, είναι οι εξής: 1) ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, 2) ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, 3) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, 4) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010 με υποψηφίους στις Εκλογικές περιφέρειες, Δημοτικές Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες του ως άνω Δήμου. Σύμφωνα με την υπ’αριθμ.19718-11-2010 πράξη της Προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας, καταρτίστηκε πίνακας αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο 42 ν. 3852/2010, με βάση τον οποίο κατά την εκλογή της 7ης Νοεμβρίου 2010 στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Δυτικής Μάνης επί συνόλου εγγεγραμμένων εκλογέων τριανταμίας χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι τεσσάρων (31.424) ψήφισαν δεκαπέντε χιλιάδες εννιακόσιοι τριάντα τρεις (15.933). Βρέθηκαν δεκαπέντε χιλιάδες διακόσια είκοσι τέσσερα (15.224) έγκυρα ψηφοδέλτια, πεντακόσια πενήντα εννιά (559) άκυρα ψηφοδέλτια και εκατόν πενήντα (150) λευκά ψηφοδέλτια. Έλαβαν: α) ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ επτά χιλιάδες τετρακόσιες τριάντα τρεις (7.433) ψήφους, β) ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ τρεις χιλιάδες εννιακόσιες (3.900) ψήφους, γ) ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δύο χιλιάδες τριακόσιες εβδομήντα μία (2.371) ψήφους και δ) ο συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ χίλιες πεντακόσιες είκοσι (1.520) ψήφους.
Με βάση το ως άνω αποτέλεσμα, ενόψει του ότι στο Δήμο Πύλου – Νέστορος εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι, οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής είναι δεκατέσσερις (14) και της δεύτερης (Β) δεκατρείς (13).
Οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής κατανέμονται σύμφωνα με το ως άνω αποτέλεσμα και την εκλογική δύναμη κάθε συνδυασμού ως εξής:
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ έδρες επτά (7)
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ έδρες τέσσερις (4)
Στο συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έδρες δύο (2)
Στο συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ έδρα μία (1)
Περαιτέρω στη Δημοτική Κοινότητα ΠΥΛΟΥ (της Δημοτικής Ενότητας Πύλου), ενόψει του ότι εκλέγεται 5μελές συμβούλιο δημοτικής κοινότητας, οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής είναι τρεις (3) και της δεύτερης (Β) δύο (2).
Οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής κατανέμονται σύμφωνα με το ως άνω αποτέλεσμα και την εκλογική δύναμη κάθε συνδυασμού ως εξής:
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ έδρα μία (1)
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ έδρα μία (1)
Στο συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έδρα μία (1)
Στο συνδυασμό ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καμιά έδρα (0), ενόψει του ότι δεν παρέμειναν αδιάθετες έδρες πρώτης (Α) κατανομής.
Ομοίως στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας (της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος), ενόψει του ότι περιλαμβάνει 5 συμβούλους δημοτικής κοινότητας, οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής είναι 3 και της δεύτερης 2.
Οι έδρες της πρώτης (Α) κατανομής κατανέμονται σύμφωνα με το ως άνω αποτέλεσμα και την εκλογική δύναμη κάθε συνδυασμού ως εξής:
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ έδρες δύο (2)
Στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ έδρα μία (1)
Στο συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καμιά έδρα (0), ενόψει του ότι δεν παρέμειναν αδιάθετες έδρες πρώτης (Α) κατανομής.
Σύμφωνα με τον υπό στοιχείο Β πίνακα κατά την επαναληπτική εκλογή της 14ης Νοεμβρίου 2010 στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Πύλου – Νέστορος επί συνόλου εγγεγραμμένων εκλογέων τριάντα μίας χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι τεσσάρων (31.424) ψήφισαν δώδεκα χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα ένας (12.961). Βρέθηκαν δώδεκα χιλιάδες είκοσι έξι (12.026) έγκυρα ψηφοδέλτια, πεντακόσια πενήντα δύο (552) άκυρα ψηφοδέλτια και τριακόσια ογδόντα τρία (383) λευκά ψηφοδέλτια. Έλαβαν: α) ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ επτά χιλιάδες εκατόν δεκατέσσερις (7.114) ψήφους και β) ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ τέσσερις χιλιάδες εννιακόσιες δώδεκα (4.912) ψήφους.
Με βάση το ως άνω αποτέλεσμα από τις δεκατρείς (13) έδρες της δεύτερης (Β) κατανομής, για το δημοτικό συμβούλιο ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, στον επιτυχόντα συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ προσκυρώνονται εννιά (9) έδρες στο οικείο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά συνυπολογιζομένων και των εδρών που κατανεμήθηκαν σε αυτόν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών αυτού, και στον α΄ επιλαχόντα συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ διατίθενται οι απομένουσες τέσσερις (4).
Ακολούθως, οι δύο (2) έδρες του συμβουλίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΛΟΥ προσκυρώνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά συνυπολογιζομένων και των εδρών που κατανεμήθηκαν σε αυτόν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών αυτού.
Ομοίως, οι δύο (2) έδρες του συμβουλίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΑΣ κατανέμονται ως εξής: α) στον επιτυχόντα συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ προσκυρώνεται μία έδρα, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά συνυπολογιζομένων και των εδρών που κατανεμήθηκαν σε αυτόν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών αυτού, και β) στον α΄ επιλαχόντα συνδυασμό ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ διατίθεται η εναπομείνασα μία έδρα).
Κατόπιν των ανωτέρω, επιτυχών συνδυασμός είναι ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, του οποίου υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ο οποίος εκλέγεται ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ,
Ο Επιτυχών συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ εκλέγει δεκαέξι (16) δημοτικούς συμβούλους.
Ο α’ επιλαχών συνδυασμός ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, του οποίου υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο ΤΣΟΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου εκλέγει οκτώ (8) δημοτικούς συμβούλους.
Ο β’ επιλαχών συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, του οποίου υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Διονυσίου εκλέγει δύο (2) δημοτικούς συμβούλους.
Ο γ’ επιλαχών συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ, του οποίου υποψήφια Δήμαρχος είναι η ΣΟΦΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη, εκλέγει έναν (1) δημοτικό σύμβουλο.
Α) Από τον επιτυχόντα συνδυασμό εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, κατά την σειρά επιτυχίας τους και κατά εκλογική περιφέρεια οι παρακάτω:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου (769 σταυροί)

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΕΡΓΗ ΕΛΕΝΗ του Μιχαήλ (721 σταυροί)

ΛΕΥΤΑΚΗ - ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΕΛΑΓΙΑ του Διονυσίου (697 σταυροί)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (597)

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ(547)

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(350)

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ(265)

ΚΑΜΒΥΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ(262)

ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ(222)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΘΩΝΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου (1149)

ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου (376)


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ(287)

ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (213)

ΖΟΜΠΟΛΑ-ΓΚΟΝΗ ΜΑΡΙΑ (36)


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Φωτίου (921)
ΜΠΑΧΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου(567)
ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του Αναστασίου(525)
ΒΟΡΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτου(514)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΔΡΑΚΑΚΗ ΜΑΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (357)
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου