PYLOS NEWS MESSINIA

Κατάσχεση της ταμειακής θα κάνει ο ΣΔΟΕ στις εφόδους


 Τις εισπράξεις που βάζουν κάθε μέρα στο ταμείο τους οι επιχειρήσεις που χρωστούν πολλά αλλά δεν πληρώνουν τίποτα, θέλει τώρα να βάλει «στο χέρι» η εφορία.
Αντί να επιβάλει απλώς «λουκέτα» που παραβιάζονται και πρόστιμα που δεν εισπράττονται, ο κ. Χάρης Θεοχάρης «ξέθαψε» έναν νόμο του 1951 που παρέμενε ανενεργός επί σχεδόν 60 χρόνια και πλέον το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την  Οικονομική Αστυνομία, εξαπολύουν πλέον νέου τύπου εφόδους κατά των μεγαλοφειλετών του δημοσίου, «σηκώνοντας» επιτόπου το ταμείο με τις εισπράξεις της επιχείρησης.
Το μέτρο ξεκίνησε πιλοτικά να εφαρμόζεται στα τέλη Ιουλίου σε καφετέριες και μπαρ της παραλιακής λεωφόρου της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η αρχή έγινε πριν από δύο εβδομάδες στη Γλυφάδα, όταν δικαστικός επιμελητής και άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας μπήκαν σε κατάμεστη από κόσμο καφετέρια και κατευθύνθηκαν προς την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης.
Αφού επέδειξαν στους υπευθύνους το ένταλμα κατάσχεσης που είχε εκδοθεί, “άδειασαν” το συρτάρι με τις εισπράξεις που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ταμείο, αφήνοντας άφωνους τους δεκάδες πελάτες που παρακολουθούσαν τη σκηνή.
Μέσα στις επόμενες μέρες, τέτοιες έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε τουλάχιστον έξι ακόμα καφετέριες και μπαρ των νοτίων προαστίων, που επελέγησαν με κριτήριο τα πολύ υψηλά χρέη που έχουν αφήσει απλήρωτα στην εφορία οι ιδιοκτήτες τους.
Οι κατασχέσεις στο ταμείο των επιχειρήσεων εφαρμόζονται πιλοτικά για να μπορέσει το δημόσιο να πιέσει μεγαλοφειλέτες που ενώ χρωστούν πολλά στην εφορία, διατηρούν επιχειρήσεις που ανθούν εν μέσω κρίσης, αλλά φρόντισαν και να μην αφήσουν και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους, για να μη βρίσκει να κατασχέσει τίποτα η εφορία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου