PYLOS NEWS MESSINIA

30 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης στην Καζάρμα του Δ.Μεσσήνης


Περίπου τριάντα στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις30 στ (7-8-2013) το απόγευμα στην Καζάρμα του Δήμου Μεσσήνης.
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οχημάτων του Δήμου Μεσσήνης και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου. Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχε στην κατάσβεση με 6 οχήματα, ο δήμος Μεσσήνης με πέντε οχήματα, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με δύο οχήματα και 11 εθελοντές και η Εθελοντική Ομάδα «Η Αγία Σωτήρα» με ένα όχημα. Παρόντες στη διάρκεια της κατάσβεσης ήταν και οι αντιδήμαρχοι Βουφράδος Σπύρος Κοντοθανάσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή της Π.Υ. Κυριακούλη Κυριακουλέα, όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαδόπουλο για να ενημερώνεται για την εξέλιξη της, ενώ έδωσε άμεσα την εντολή για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του δήμου.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην κατάσβεση ήταν οι Χρήστος Καπετανάκης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Μπάμπης Ρότσος, Γιώργος Καρούτζος, Δημοσθένης Σκορδάκης, Παναγιώτης Καρούτζος, Νίκος Αναστασόπουλος, Θανάσης Κατσάς, Κώστας Λαμπρινός, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Γιώργος Κούσκουλας και Δημήτρης Καρούτζος, οι οποίοι και παρέμεναν στην περιοχή μέχρι και αργά το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στα μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, όπως και στους διμηνίτες πυροπροστασίας του Δήμου Μεσσήνης και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία και προσφορά του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου